Ik ga op vakantie en neem mee...

Kamperen: de één moet er niet aan denken en de ander vindt het juist heerlijk... Het heeft natuurlijk voor- en nadelen, je bent lekker buiten, maar je hebt geen eigen douche en toilet. Maar welke voorbereidingen moet je treffen om jouw kampeervakantie tot een groot succes te maken? En waar moet je nu precies op letten bij de aanschaf van jouw kampeerbenodigdheden?

Het belangrijkste: de tent!

Het spreekt natuurlijk voor zich dat je een dak boven je hoofd wilt hebben tijdens de vakantie, maar waar moet de tent precies aan voldoen? Ga je met het hele gezin op vakantie en blijf je drie weken lang op dezelfde plek? Dan is het fijn om een ruime tent of meerdere kleine tentjes te hebben! Maar als jullie lekker samen op pad en van plaats naar plaats rijden, dan past een lichte en kleine tent wellicht beter bij jullie!

Wil je op vakantie niet voor verrassingen komen te staan? Zet dan de tent(en) thuis alvast een keertje op! Neem even de tijd om alle instructies goed door te lezen en zet rustig de tent op, dit scheelt op vakantie een hoop ellende!

Tip: Zit je in een gebied met veel ongedierte? Neem dan een muskietennet mee om ongewenste gasten buiten je slaapplaats te houden!

Slaap lekker

Na een dagje in de frisse buitenlucht kun je wel wat nachtrust gebruiken! Je kunt natuurlijk nergens zo lekker slapen als in je eigen bed, toch kun je tijdens het kamperen ook heerlijk slapen hoor! Zo bestaan er bijvoorbeeld luchtbedden met een speciale topper die zorgt voor extra warmte, hierdoor is het luchtbed extra comfortabel! Maar er zijn natuurlijk ook extra dikke luchtbedden, waardoor je extra hoog en extra lekker ligt!

Tip: Met een oplaadbare luchtpomp kun je snel en gemakkelijk het luchtbed oppompen, zelfs als je op de camping geen elektriciteit hebt!

Keep calm & stay warm

Hoewel het overdag superlekker weer kan zijn, kan het ’s nachts nogal hard afkoelen! Een fijne slaapzak is dus geen overbodige luxe! Een standaard slaapzak heeft als voordeel dat je er lekker veel ruimte in hebt, maar in deze slaapzak gaat er ook veel warmte verloren! In de mummyslaapzak heb je een stuk minder ruimte, maar daarentegen houdt deze slaapzak je wel warmer! Én de mummyslaapzak heeft ook een capuchon, hierin ga jij het dus zéker niet koud krijgen!

Tip: Lig je net lekker in je bedje, moet je ineens toch nog naar het toilet... Een lampje is altijd handig om binnen handbereik te hebben, zo kun je ook in het donker zien waar je loopt!