Hoe kies ik de juiste thermokleding?

Er bestaan zóveel verschillende merken en soorten thermokleding! Maar op welke manier kies je nu de juiste thermokleding? Wij geven je graag advies! En wat is er nu makkelijker dan een handig overzichtje waar je in één oogopslag kunt zien welke thermokleding je moet dragen?

Brrr, koud!

Als het kwik daalt en de temperatuur rond het vriespunt komt, is het verstandig om thermokleding onder je gewone sportkleding te dragen!

Als je een sport beoefent waarbij je niet tot weinig zweet, kun je kiezen voor de Odlo Active Warm collectie. Deze collectie is bedoeld om je lichaam warm te houden, ook als het lichaam zelf niet heel veel warmte produceert. Deze thermokleding is dan ook bedoeld om te dragen tijdens een fijne wandeling of een rustig rondje fietsen.

Als je wat actiever bezig bent, bijvoorbeeld tijdens een rondje hardlopen of een ritje op de racefiets, is het ook belangrijk dat de thermokleding het transpiratievocht op de juiste manier afvoert. Helly Hansen Lifa Merino en Craft Warm Intensity bieden uitkomst! De thermokleding uit deze collecties houdt het lichaam warm, droog en fris!

Comfortabele temperaturen

Als de temperaturen tussen de 7°C en 17°C liggen zul je misschien twijfelen of het wel nodig is om thermokleding te dragen. Toch kan thermokleding, ook bij deze temperaturen, jou net dat beetje extra comfort geven!

De thermokleding uit de Odlo Performance Light collectie is elastisch, vochtafdrijvend en dus ook héél comfortabel! Deze kleding is zeer geschikt om te dragen tijdens actieve bezigheden. Het ademende vermogen van de kleding zorgt ervoor dat er voldoende frisse lucht bij het lichaam komt, maar dat ook het transpiratievocht afgevoerd kan worden.

Pfoe, warm!

Ook tijdens de warme zomermaanden wil je graag in shape blijven, dus ook als het wat warmer is stap jij natuurlijk gewoon op de racefiets of trek jij je hardloopschoenen aan! Maar je denkt misschien niet meteen aan thermokleding. De speciale zomer thermokleding is dun, voert het transpiratievocht snel af en helpt om de lichaamstemperatuur te reguleren.

De thermokleding uit de Craft Cool Intensity collectie is echte zomer thermokleding. Deze kleding heeft speciale Mesh vlakken, waardoor de shirts goed ventileren en het zweet direct afgevoerd kan worden. Met de Stay Cool technologie van Craft zorg je ervoor dat je lichaam koel blijft!