Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Hardloop compressiekleding kinderen

Ook voor kinderen is er compressiekleding, niet te verwarren met thermokleding. Compressiekleding heeft een ondersteunende functie, terwijl thermokleding bijdraagt aan de temperatuurregulatie van het lichaam. Door het dragen van compressiekleding vergroot je je uithoudingsvermogen en kun je een nog betere prestatie neerzetten! Lees meer...

11 Artikel(en)

11 Artikel(en)

Waarom compressiekleding?

Compressiekleding is een laag die dicht op de huid zit. Deze kleding verbetert de bloedcirculatie waardoor afvalstoffen sneller af worden gevoerd en er minder snel verzuring ontstaat in de spieren. Dit zorgt dat je langer door kunt tijdens een hardloopwedstrijd- of training. Daarnaast zorgt compressiekleding dat de spieren minder trillingen te verduren krijgen, waardoor deze minder worden belast. Hierdoor is de kans op blessures aanzienlijk kleiner. Hou je de compressiekleding na je rondje hardlopen aan, dan bevordert dit ook nog eens het herstel van de spieren, wat spierpijn verminderd.

De kleding zit strak om het lichaam waardoor het lichaam wordt gedwongen in een bepaalde, juiste houding te lopen. Deze houding bevordert de ademhaling en zorgt dat de rug en benen minder te verduren krijgen.

Welke kleding is er?

Compressiekleding is verkrijgbaar in de vorm van een compressiebroek en een compressieshirt. De compressiebroek biedt ondersteuning aan de bovenbeenspieren en dan vooral die spieren die blessuregevoelig zijn zoals de lies en de hamstring. Kies je ervoor om ook compressiesokken aan te trekken, dan worden ook de spieren in je onderbenen ondersteunt. Wij raden je aan de broek na afloop nog even aan te houden. De bloedcirculatie blijft dan nog even gestimuleerd, wat zorgt voor een sneller herstel van de spieren.

Je bovenlichaam heeft ook een aantal onderdelen die wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken. Denk hier aan zowel de rechte als de schuine buikspieren en de onderrug. Het shirt zit strak om je lichaam. Dit vermindert trillingen waardoor de spieren minder worden belast. Daarnaast zorgt een compressieshirt dat je in de juiste lichaamshouding gaat lopen. Deze houding is het minst belastend voor de rug en benen en daarnaast verbetert het de ademhaling. De kans op steken in je zij neemt af. In tegenstelling tot de compressiebroek draagt het compressieshirt niet bij aan het herstel van de spieren.

Waar wordt de kleding van gemaakt?

De meeste compressiekleding is gemaakt van polyester. Deze stof heeft als eigenschappen dat het ademt, zweet snel afvoert, licht van gewicht is en snel droogt. Naast polyester wordt er gebruik gemaakt van elastisch materiaal. Dit zorgt voor comfortabele kleding waarin je veel bewegingsvrijheid hebt.

De beste werking

Compressiekleding kan eigenlijk altijd gedragen worden, maar bij korte fysieke inspanningen werkt deze kleding het best. Voetbal, hardlopen en tennis zijn voorbeelden van sporten waar compressiekleding veel kan bijdragen aan het optimaliseren van je prestaties. Veel sporters vinden compressiekleding lekker zitten en daarom wordt compressiekleding ook bij andere sporten veel gedragen.

Tip

Wil je je compressiekleding lang goed houden? Zorg dan dat de kleding gewassen wordt volgens de wasvoorschriften. Wordt dit niet gedaan, dan kan de kleding zijn functie verliezen doordat de technische weefsels worden aangetast.

Heb je nog vragen over compressiekleding? Stel ze gerust aan onze klantenservice!