Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Compressiebroeken voor kinderen

Ook voor de jonge hardlopers onder ons zijn er compressieshorts. Een compressieshort heeft een andere functie dan een thermoshort. Een compressieshort biedt ondersteuning aan de spieren, waardoor deze minder snel verzuren en je het hardlopen langer volhoudt. Lees meer...

2 Artikel(en)

2 Artikel(en)

Wat zijn de voordelen?

Weet jij het verschil tussen een thermoshort en een compressieshort? Een thermoshort zorgt dat je lichaam op de juiste temperatuur blijft, terwijl een compressieshort ondersteuning biedt aan de spieren. Met name de rug en bovenbenen worden ondersteund en dit heeft als voordeel dat de bloedsomloop verbeterd. De bloedsomloop wordt gestimuleerd en doordat afvalstoffen sneller worden afgevoerd is er minder snel sprake van verzuring. Daardoor houdt je het sporten langer vol.

Je spieren worden minder snel stijf en je uithoudingsvermogen neemt toe waardoor je het hardlopen langer volhoudt. Heb je een blessure en kan je nog wel hardlopen, trek juist dan ook een compressieshort aan. De short zorgt voor ondersteuning en een sneller herstel.

Je trekt de compressieshort onder je hardloopbroek aan. In de maattabel kan je checken welke maat je nodig hebt. Dit kan per merk verschillen.

De eigenschappen

De compressieshorts worden gemaakt van lichtgewicht materiaal. Het materiaal is goed in staat om zweet af te voeren waardoor je lichaam droog blijft aanvoelen. Heeft de compressieshort platte naden, dan zit de short extra fijn. Je hebt dan minder last van schuringen en irritaties.

Tips

Je spieren herstellen sneller als je de compressieshort nog even aan houdt na het hardlopen. Je bloedcirculatie blijft dan gestimuleerd en de afvalstoffen worden sneller afgevoerd.

Om de voordelen van de compressieshort te behouden is het belangrijk dat de short gewassen wordt volgens de wasvoorschriften. De instructies staan beschreven op het label aan de binnenkant van de short.

Heb je nog vragen over compressieshorts? Stel ze gerust aan onze klantenservice.