Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Compressieshirts voor kinderen

Niet alleen voor volwassenen, ook kinderen hebben profijt bij het dragen van een compressieshirt. Dus ben jij een jonge hardloper en wil je het hardlopen graag langer volhouden, trek dan een compressieshirt onder je hardloopshirt aan. Wij leggen je graag uit hoe dit werkt. Lees meer...

6 Artikel(en)

6 Artikel(en)

De voordelen

Een compressieshirt biedt een aantal voordelen. Het shirt zit strak om je bovenlichaam en geeft ondersteuning aan je spieren. Hierdoor worden spiervibraties verminderd waardoor je minder energie verliest. Ook wordt de bloeddoorstroming bevordert en worden afvalstoffen sneller afgevoerd waardoor je spieren minder snel verzuren. Dit zorgt dat je het hardlopen langer volhoudt.

Door het dragen van een compressieshirt neem je een betere houding aan en onbewust ga je dan ook beter ademhalen. De kans op blessures wordt kleiner door het dragen van een compressieshirt. Compressieshirts zijn er met lange en met korte mouwen.

Eigenschappen

Een compressieshirt draag je als eerste laag direct op je huid. Een compressieshirt wordt van lichtgewicht materiaal gemaakt. Sommige compressieshirts hebben platte naden. Door deze eigenschappen heb je bijna niet in de gaten dat je het shirt draagt.

Het compressieshirt wordt gemaakt van materiaal dat zweet goed kan afvoeren naar buiten toe. Je lichaam blijft daardoor droog aanvoelen. Een aantal compressieshirts zijn voorzien van mesh. Dit zorgt voor extra ventilatie.

Wat je verder nog moet weten

Om je shirt lang mooi te houden en ervoor te zorgen dat de belangrijke voordelen van het shirt niet verloren gaan, is het belangrijk dat het shirt wordt gewassen volgens de wasvoorschriften. De instructies staan beschreven op het label aan de binnenkant van het compressieshirt.

Heb je nog vragen over compressieshirts? Stel ze gerust aan onze klantenservice.