Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Thermokleding voor kinderen speciaal voor hardlopen

Voor zowel volwassenen als kinderen is het belangrijk de juiste hardloopkleding te dragen. Ook de jongere lopers onder ons moeten goed beschermd worden tegen warmte of kou. Daarvoor is er thermokleding. Thermokleding houdt je lichaam op de juiste temperatuur, zowel in de winter als in de zomer. Lees meer...

2 Artikel(en)

2 Artikel(en)

Functie thermokleding

Wist jij dat thermokleding bijdraagt aan het op temperatuur houden van je lichaam? Dat is de belangrijkste functie van thermokleding. Thermokleding voert zweet af en houdt je lichaam droog.

Thermokleding die je in de winter draagt zit wat losser om het lichaam. Tussen de huid en de kleding kan daardoor een isolerende luchtlaag vormen, die zorgt dat warmte wordt vastgehouden.

Winter thermokleding houdt je lichaam warm maar er is ook thermokleding voor in de zomer, welke juist zorgt dat je lichaam koel blijft. Zomer thermokleding is dunner van stof dan winter thermokleding. Zomer thermokleding zit ook strakker om je lichaam waardoor er geen isolerende laag kan ontstaan maar transpiratievocht wel snel opgenomen en afgevoerd kan worden.

Comfortabel

Thermokleding geschikt voor hardlopen bestaat voornamelijk uit thermoshirts. Vaak zijn de thermoshirts voorzien van platte naden of ze zijn zelfs naadloos. Zo kan er geen wrijving en irritatie ontstaan.

Direct op je huid

Een thermoshirt draag je direct op je huid en dit is dan ook de eerste laag die je aantrekt. Over dit shirt kun je een hardloopshirt dragen. Als het koud is buiten kun je als derde laag kiezen voor een hardloopjack. Deze beschermt je tegen kou, wind en regen.

Lang plezier

Je wilt natuurlijk niet dat je thermoshirt de belangrijke eigenschappen verliest. Zorg er daarom voor dat het shirt op de juiste manier gewassen wordt. De instructies staan beschreven op het label aan de binnenkant van het shirt.

Tip

In de maattabel kun je checken welke maat je nodig hebt. Dit kan per merk verschillen.

Heb je nog vragen over thermoshirts? Stel ze gerust aan onze klantenservice!