Gymkleding

Gymnastiek is een populaire sport voor jongens en meisjes! Je leert er hinkelen, huppelen en koprollen maken, het is dan ook niet gek dat gymnastiek zeer goed bijdraagt aan de motorische ontwikkeling. Lees meer...

23 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

23 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Sociale ontwikkeling

Kinderen zijn tijdens een gymles niet alleen maar bezig met individuele opdrachten. De spelletjes met andere kinderen vinden ze vaak ook erg leuk, zoals bijvoorbeeld tikkertje of trefbal. Door deze spelletjes zijn de kinderen niet alleen lichamelijk bezig, maar werken ze ook nog eens aan hun sociale ontwikkeling!

Motorische ontwikkeling

Tijgeren, kruipen, rennen, huppelen en springen, tijdens de gymles zijn de kinderen constant in beweging. Ze leren wat ze allemaal met hun lichaam aan kunnen (en wat niet). Door de muzikale en kleurrijke begeleiding maken de kinderen op een leuke manier kennis met sporten en bewegen!

Wat heb je allemaal nodig voor de gymles?

Voor de gymles heb je niet zoveel spullen nodig, een broekje, een shirtje en een paar zaalschoenen zijn de enige vereisten. Niet alle schoenen zijn geschikt om te gebruiken in de zaal, zwarte zolen zijn bijvoorbeeld verboden, omdat deze af zouden kunnen geven op de vloer. Daarnaast is het belangrijk dat de zolen voldoende grip bieden, zodat de kinderen niet uitglijden op de gladde zaalvloer, kies bijvoorbeeld voor een paar Rucanor gymschoenen. Als gymkleding kun je kiezen voor een korte broek en een t-shirt, de gymzaal is vaak verwarmd en van het bewegen krijgen de kinderen het vaak ook al snel warm!

Tip

Sommige kinderen vinden het fijn om tijdens de warming-up een trainingsjasje of een vest te dragen, maar dit is afhankelijk van de temperatuur in de zaal.