Schaatsen voor kinderen

Schaatsen is gezond, leuk en goed voor de sociale contacten! Gaat je kind op schaatsles? Of hoop je binnenkort het natuurijs op te kunnen met je kindje? Dan moeten er natuurlijk schaatsen aangeschaft worden, maar hoe kies je de juiste?

Lees meer...

Producten 1-24 van 34

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 34

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Kinderschaatsen

Als jonge, beginnende schaatser kun je het beste starten op de Easy Gliders van Zandstra, hier kun je gewoon met schoenen in. Daarnaast kunnen deze op grootte versteld worden dus ze groeien een paar maten mee! De Easy Gliders hebben maar één ijzer en vragen daarom om een zijwaartse beweging om vooruit te komen. Deze beweging is ook nodig bij het schaatsen op noren dus de Easy Gliders zijn de ideale schaatsen om jouw kind klaar te stomen voor het echte werk. Voor de allerkleinsten zijn er natuurlijk de dubbele glij-ijzers, door de dubbele ijzers kunnen de kinderen zich stabiel bewegen over het ijs!

Als jouw kind het schaatsen eenmaal onder de knie heeft, kun je de overstap maken naar nieuwe ‘grote mensen’ schaatsen! Tegenwoordig wordt er veel op combi-noren gereden, deze schaatsen hebben een hogere schoen dan de “normale” noren en bieden hierdoor meer ondersteuning aan de enkels. Veel combi-noren zijn in maat verstelbaar en kunnen hierdoor meerdere winters mee!

Hoe bewaar je je schaatsen?

Schaatsen zijn nog nat na het verlaten van het ijs. Om te voorkomen dat de ijzers gaan roesten is het belangrijk om allereerst de ijzers droog te maken! Zorg er tevens voor dat je de ijzers altijd beschermt als je niet op het ijs staat, bijvoorbeeld met schaatsbeschermers. Als je gaat “klunen” naar een plek waar je je schaatsen uit kunt doen of om een stukje waar je niet kunt schaatsen te overbruggen voorkomen de beschermers dat de ijzers bot worden.

Als je van het ijs afstapt om er diezelfde dag niet meer op te gaan staan, kun je de schaatsbeschermers er weer afhalen en de ijzers met een doek nogmaals schoon en droog maken. Wikkel de schaatsen in een droge doek (bijvoorbeeld een handdoek) op en haal deze thuis weer uit je tas halen om ze te drogen te leggen. Hierdoor voorkom je dat ze de volgende dag nog vochtig en koud zijn. Daarnaast krijgt roest zo de kans niet om de ijzers aan te tasten.