Kinder voetbalschoenen

Je kind wilt op voetbal en het is tijd om mooie schoenen uit te kiezen.. waar begin je? De schoenen moeten geschikt zijn voor de ondergrond waarop je kind voetbalt en de schoen moet lekker zitten. Ook de kleur van de schoen kan bij kinderen een grote rol spelen. Lees meer...

Producten 1-24 van 65

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 65

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Soorten voetbalschoenen

Kinderen voetballen op straat, op veldjes, in de zaal, op kunstgrasvelden of op natuurlijke grasvelden. Elk type ondergrond vraagt om speciale voetbalschoenen. Gebruik de voetbalschoenen alleen voor de ondergrond waarvoor ze geschikt zijn. Gebruik je de schoenen op een andere ondergrond, dan is de kans op blessures groter. Je kan dan bijvoorbeeld uitglijden of je voeten kunnen blokkeren en dat kan spierscheuringen of een verrekking van spieren tot gevolg hebben. Daarnaast zullen schoenen op andere ondergronden sneller slijten.

Welke noppen?

De noppen bepalen voor welk type voetbalveld de schoenen geschikt zijn. Het aantal noppen en de vorm van de noppen zijn van invloed. Noppen die dicht bij elkaar staan zijn geschikt voor kunstgrasvelden. Korte noppen zijn geschikt voor harde ondergronden. Lange noppen zijn geschikt voor zachte ondergronden. Het onderscheid in noppen wordt aangeduid met verschillende afkortingen:

FG staat voor Firm Ground. Deze schoenen zijn geschikt voor het spelen op natuurgras. Er is keuze uit langwerpige of korte noppen. Wij raden aan om de firm ground voetbalschoenen niet te gebruiken op kunstgras. De schoenen slijten sneller op kunstgras waardoor de fabrieksgarantie vervalt.
SG staat voor Soft Ground. Deze schoenen zijn geschikt voor het spelen op zachte, natte velden. Soft Ground voetbalschoenen hebben lange, metalen schroefnoppen. Hierdoor bieden ze veel grip en is de kans op uitglijden klein.
TF staat voor Turf. Deze voetbalschoenen hebben veel korte noppen en zijn geschikt voor het spelen op een harde ondergrond, zoals kunstgrasvelden.
AG staat voor Artificial Ground. Deze voetbalschoenen zijn geschikt voor het voetballen op kunstgrasvelden. De schoenen zijn voorzien van korte, harde noppen.
IN staat voor indoor. Dit zijn de zaalvoetbalschoenen. Met deze schoenen heeft je kind een goede grip op een zaalvloer.
MG staat voor multiground. De Multiground voetbalschoenen zijn echte allrounders, je kunt ze namelijk op kunstgras gebruiken, maar ook voor het spelen op gewoon gras zijn deze schoenen geschikt!

Leer of kunstleer

Er is keuze uit voetbalschoenen die gemaakt zijn van leer of voetbalschoenen die gemaakt zijn van kunstleer. Elk materiaal heeft zijn voor- en nadelen.

Leer ademt goed en gaat langer mee. Ook vormen leren schoenen zich meer naar de vorm van de voeten. Leer vraagt daarentegen wel om meer onderhoud en leren schoenen houden meer vocht vast.

Synthetische voetbalschoenen kunnen beter tegen verschillende weersomstandigheden en hebben minder onderhoud nodig. Daarnaast zijn voetbalschoenen gemaakt van kunstleer vaak lichter waardoor er meer snelheid gemaakt kan worden. Synthetische voetbalschoenen gaan wel minder langer mee, vormen zich minder goed naar de voeten en ze hebben minder ademend vermogen.

Onderhoud

Het is belangrijk om de voetbalschoenen goed te onderhouden. Maak de voetbalschoenen na een wedstrijd of training schoon met een zachte borstel. Bij voetbalschoenen gemaakt van kunstleer kan dit met behulp van water. Gebruik geen schoonmaakmiddel, dit is slecht voor de stiksels. Bij leren voetbalschoenen kan je beter geen water gebruiken. Synthetische voetbalschoenen hoeven niet ingevet te worden, leren voetbalschoenen wel. Vet leren voetbalschoenen regelmatig in om te zorgen dat ze soepel blijven en niet scheuren.

Zorg dat de voetbalschoenen niet in de voetbaltas blijven zitten. Het is niet goed om de schoenen in de tas te laten drogen. Zet de voetbalschoenen nooit op de verwarming of in de zon om te drogen. Als de schoenen nat zijn geworden, stop er dan kranten in. De kranten absorberen het vocht.

Tips

Zorg dat je kind de juiste maat voetbalschoenen draagt. Koop de schoenen niet op de groei. Te grote voetbalschoenen kunnen blessures veroorzaken en daarnaast wordt het balgevoel minder. Check in de maattabellen welke maat je kind nodig heeft. Dit kan per merk verschillen.

Maak de schoenen een beetje nat, hierdoor zetten de schoenen een beetje uit en vormen ze zich beter naar de voet!

Een aantal voetbalschoenen heeft een hoge elastieken boord. Deze schoenen krijg je in het begin misschien een beetje moeilijk aan, maar als je ze eenmaal aanhebt zitten ze waarschijnlijk heel lekker. Deze voetbalschoenen vergen dus een beetje extra geduld.
Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.