Drassig veld voetbalschoenen voor kinderen

Bij kinderen komen voetbalschoenen met schroefnoppen weinig voor. Er wordt veel gedacht dat schroefnoppen verboden zijn. Dit is niet het geval. Er zijn wel een aantal voorwaarden waar de voetbalschoenen met schroefnoppen aan moeten voldoen.

Lees meer...
Toon meer
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Voorwaarden schroefnoppen

Het is niet verboden om op voetbalschoenen met schroefnoppen te voetballen, maar er zitten wel een aantal voorwaarden aan. Als de noppen goed onderhouden worden mag er op ieder voetbalveld mee gespeeld worden. De noppen mogen geen scherpe randjes hebben.

Het voordeel van schroefnoppen is dat ze veel grip bieden door de lange, sterke noppen. Deze voetbalschoenen kunnen daarom ook heel goed gedragen worden op natte, gladde velden. Ook voor keepers zijn deze schoenen zeer geschikt. Je herkent voetbalschoenen met schroefnoppen aan de letters SG achter de productnaam. SG staat voor Soft Ground.

Je kan de noppen er ook af halen en deze vervangen voor kortere noppen. De schoenen zijn dan geschikt om te dragen op droge voetbalvelden. Je kind kan de schoenen dus op meerdere ondergronden gebruiken. Ook gaan deze schoenen langer mee, omdat versleten noppen gemakkelijk te vervangen zijn.

Minpuntjes

Een voetbalschoen met schroefnoppen heeft ook een paar minpuntjes. De schoenen zijn minder stabiel op een hardere ondergrond, doordat de schoenen maar 6 tot 8 vrij lange noppen heeft. Daarnaast hebben deze schoenen veel onderhoud nodig. De schoenen zijn daarom niet geschikt als er na de training of wedstrijd niet meer naar de schoenen omgekeken wordt.

Onderhoud

Onderhoud is dus erg belangrijk bij deze voetbalschoenen. De schoenen moeten goed schoon gehouden worden en dat geldt niet alleen voor de bovenkant, maar juist ook voor de onderkant. Draai de schroefnoppen regelmatig los en vet de schroefnaad in met zuurvrije vaseline. Daarna draai je de noppen weer vast, maar niet té vast. Vast is vast.

Tip

In de bijbehorende maattabel kan je checken welke maat je kind nodig heeft. Dit kan per merk verschillen.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.