Thermokleding voor kinderen

Kinderen vinden de wintersport vaak helemaal geweldig. Lekker in de sneeuw bezig zijn en met een vaartje de berg af sleeën, skiën of snowboarden. Belangrijk is dat je kind goed gekleed is en beschermd wordt tegen de kou. Thermokleding is een laag kleding die zorgt voor warmte en een droog lichaam.

Lees meer...

Producten 1-24 van 28

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 28

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Sneeuwpret

In de sneeuw is het meestal dikke pret. Je kind krijgt te maken met verschillende omstandigheden. Het ene moment is je kind lekker aan het spelen of de piste aan het afdalen en het andere moment zit hij/zij stil in bijvoorbeeld de skilift. In alle situaties is het belangrijk dat je kind op temperatuur blijft, zodat de pret niet bedorven wordt door de kou. Een skijas en skibroek bieden niet voldoende bescherming. Thermokleding is een extra kledinglaag die als functie heeft de lichaamstemperatuur op peil te houden en zweet af te voeren. Hierdoor blijft het lichaam van je kind warm en droog en kan je kind volop genieten.

Meerdere laagjes

We raden je aan je kind te kleden volgens het 3-lagensysteem. Door rekening te houden met dit systeem blijft het lichaam van je kind in alle omstandigheden op de juiste temperatuur. Iedere laag heeft zijn eigen doel:
 • Laag 1: thermokleding is de laag die zorgt dat het lichaam warm/koel en droog blijft.
 • Laag 2: skipulli is de laag die de warmte vasthoudt en vocht afvoert.
 • Laag 3: een skijas beschermt tegen regen, sneeuw en wind.

 • Thermokleding is de eerste laag die je kan aantrekken bij je kind. Thermokleding heeft als doel het lichaam warm te houden of juist te verkoelen. Daarnaast voert thermokleding zweet af, waardoor het lichaam droog en comfortabel blijft aanvoelen. Thermokleding trek je over het ondergoed aan. Er ontstaat een laagje lucht tussen de huid en de thermokleding welke zorgt voor het behoud van lichaamswarmte. Hoe dikker de thermokleding en hoe ruimer deze zit, hoe groter de luchtlaag en hoe meer de nadruk ligt op het warm houden van het lichaam. Hoe dunner en hoe strakker de thermokleding om het lichaam van je kind zit, hoe meer de nadruk ligt op het afvoeren van zweet en het droog houden van het lichaam.

  Dunne of dikke thermokleding

  Thermokleding is er in verschillende diktes. Winter thermokleding is dikker van stof en zorgt voornamelijk voor het produceren en vasthouden van warmte. Zomer thermokleding is dunner van stof en heeft de focus liggen op het afvoeren van zweet waardoor het lichaam droog en koel blijft aanvoelen. Je kind kan gaan zweten door het actief bezig zijn in de sneeuw. Dit zweet moet afgevoerd worden, zodat het lichaam van je kind niet nat en koud wordt. Thermokleding zorgt hiervoor.

  Je kind kan flink in beweging zijn op de wintersport, maar ook stilzitten op bijvoorbeeld een slee. De keuze van de dikte van de thermokleding hangt af van de omstandigheden. Zit je kind veel stil, ga dan voor dikkere thermokleding. Is je kind veel in beweging, ga dan voor dunnere thermokleding. Door de beweging krijgt je kind het al warm van zichzelf en heeft je kind meer aan thermokleding die de focus heeft liggen op het afvoeren van zweet. Door het aantrekken van meerdere lagen heeft je kind het ook warm als hij of zij even stilstaat.

  Het materiaal

  Thermokleding wordt vaak gemaakt van Merinowol. Merinowol is een wol die niet kriebelt en heeft daarnaast als voordelen dat het licht van gewicht is, snel droogt en niet ruikt. Is de thermokleding niet van merinowol gemaakt, dan is deze gemaakt van een synthetische stof. Synthetische stoffen drogen ook snel en zijn licht van gewicht. Thermokleding is meestal voorzien van elastaan, waardoor de kleding comfortabel zit en je kind er goed in kan bewegen.

  Tips

  Om ervoor te zorgen dat je kind zo lang mogelijk plezier heeft van de thermokleding is het belangrijk deze te wassen volgens de wasvoorschriften. Deze zijn te vinden op het waslabel aan de binnenkant van de thermokleding. Was je niet volgens deze voorschriften, dan kunnen de technische weefsels beschadigen en kan de thermokleding zijn functie verliezen en wordt je kind dus minder goed beschermd.

  Heb je vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.