Hoe kan ik mijn Lacoste sneakers schoonmaken?

Lacoste sneakers herken je natuurlijk uit duizenden! De klassieke, maar tegelijkertijd hippe sneakers passen bijna bij iedere outfit en ze zijn dan ook onmisbaar in de schoenenkast van een echte sneakerliefhebber. Maar als je je Lacoste sneakers vaak aan hebt, zullen ze natuurlijk ook sneller vies worden... Wat nu!? Weggooien dan maar? Nee hoor, wacht daar nog even mee! Wij geven je dé tips om jouw favoriete Lacoste sneakers schoon te maken!

Van welk materiaal zijn jouw Lacoste sneakers gemaakt?

Voor je kunt beginnen met het schoonmaken van je sneakers, is het belangrijk om te weten van welk materiaal ze gemaakt zijn! De meeste sneakers van Lacoste zijn gemaakt van leer, maar dit materiaal wordt vaak ook gecombineerd met bijvoorbeeld polyester of textiel. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog sneakers die helemaal gemaakt zijn van textiel. Het materiaal van de sneakers bepaalt op welke wijze je jouw sneakers schoon kunt maken. Ben je erachter van welk materiaal jouw sneakers gemaakt zijn? Dan kunnen we aan de slag!

Leren Lacoste sneakers schoonmaken

Leren Lacoste sneakers vragen om een speciale behandeling! De schoonmaakbeurt van leren sneakers begint met het afstoffen met een droge doek, op die manier kun je veel vuil er al af krijgen. Daarna gaan we door met het echte werk: pak een borsteltje en een stukje zeep. Met het borsteltje kun je voorzichtig de sneaker inzepen, wacht vervolgens een paar minuutjes en wrijf daarna de sneaker weer schoon met een lichtvochtige doek. Als laatste is het belangrijk om de sneaker ook weer helemaal droog te maken, zo voorkom je dat de sneaker zijn vorm verliest.

Tip: Voor witte sneakers kun je ook gebruikmaken van witte tandpasta (zonder gel) i.p.v. zeep, zo zijn je sneakers binnen no-time weer spierwit!

Stoffen Lacoste sneakers schoonmaken

Het is een groot misverstand dat sneakers van textiel zonder enige schade in de wasmachine gegooid kunnen worden! In de wasmachine kan het rubber dat in de schoenen verwerkt is namelijk gaan krimpen, waardoor je zool ineens een stuk kleiner kan zijn... Maar hoe kun je je stoffen Lacoste sneakers dan wel schoonmaken? Eigenlijk heel simpel: in een sopje van lauwwarm water met een beetje afwasmiddel! Eventuele vlekken op de schoen hebben natuurlijk wat extra aandacht nodig, deze kun je verwijderen door met een borsteltje of een doek te wrijven op de plek waar de vlek zit.

Tip: Veters zijn natuurlijk onmisbaar in een sneaker! En in tegenstelling tot de schoen zelf, kunnen veters vaak wel in de wasmachine. Maar je kunt ze natuurlijk ook een nachtje in een warm sopje laten weken.

Hoe houd je je Lacoste schoenen schoon?

Voorkomen is beter dan genezen! Als je kunt voorkomen dat je sneakers vies worden, is dat natuurlijk altijd beter dan dat je je Lacoste sneakers schoon moet maken. Je kunt de sneakers bijvoorbeeld behandelen met een vuilafstotende spray of crème, waardoor de sneakers sowieso minder vies worden én je eventuele viezigheid makkelijker kunt verwijderen! Let er wel op dat je een spray of crème gebruikt die geschikt is voor het materiaal en de kleur van jouw schoen. Leren sneakers kun je daarnaast ook nog behandelen met een speciale crème die extra vocht aan het leer toevoegt, waardoor de sneakers extra goed beschermd zijn tegen krasjes en andere oneffenheden! Daarnaast kun je zelf natuurlijk ook wat extra aandacht besteden aan het goed onderhouden van je sneakers, zet ze bijvoorbeeld niet in de zon en als je bijvoorbeeld natgeregend bent, is het belangrijk om de sneakers niet op de verwarming te laten drogen!

Zijn jouw sneakers écht niet meer schoon te krijgen? Dan heb je natuurlijk een heel goed excuus om een paar nieuwe sneakers aan te schaffen! Neem snel een kijkje in onze stijlvolle Lacoste collectie!