Nike voetbal

Nike is decennia lang al één van de beste en bekendste sportmerken ter wereld, ook op het gebied van voetbal. Naast de populaire voetbalkleding, heeft Nike ook voetballen. De Nike voetballen zijn er in veel verschillende soorten en maten. Lees verder om te kunnen bepalen welke Nike voetbal het beste geschikt is voor jou.

Toon meer
Sorteer op sort-descending
Nike-Futsal-Pro-Zaalvoetbal-2401191358
32,95 -13% 37,95 Adviesprijs
Sorteer op sort-descending

Verschillende Nike voetballen

De Nike voetbal wordt in veel voetbalcompetities gebruikt, zoals in de LaLiga en Premier League, vanwege de kwaliteit van de bal. Daarnaast wordt de voetbal zowel door kinderen als volwassen tijdens trainingen én wedstrijden gebruikt. De Nike voetballen zijn beschikbaar in veel verschillende kleuren en uitstralingen. Zo heeft de Nike Strike bal een wat simpelere uitstraling en zijn ze vooral verkrijgbaar in de kleuren wit, zwart en geel. Uiteraard staat op elke voetbal het Nike logo.

Veldvoetbal

Deze Nike voetballen worden vooral gebruikt op het veld of op straat. De buitenlaag van de Nike ballen zijn gemaakt van PVC of synthetisch leer en hebben een sterke stuit, waardoor het spel sneller en meer onvoorspelbaar wordt. Alle Nike voetballen zijn waterafstotend.

Maat, omtrek en gewicht

De meeste Nike voetballen zijn verkrijgbaar in de standaardmaat, maat 5. Voetballen in maat 5 hebben een omtrek van 70 centimeter.

Het verschil tussen de maten zit hem in het gewicht van de voetbal. Alleen de jeugd tot 10 jaar speelt met maat 4. Per leeftijdscategorie wordt er gebruik gemaakt van voetballen met een ander gewicht:

  • Senioren - 450 gram
  • Jeugd 15-18 jaar - 370-450 gram
  • Jeugd 10-15 jaar - 320-370 gram
  • Jeugd tot 10 jaar - 290 gram (maat 4)