Reusch handschoenen

Vanwege de hoge kwaliteit zijn de Reusch handschoenen erg populair voor tijdens de wintersport. Tijdens de wintersport is het verplicht om handschoenen te dragen. Handschoenen of wanten zorgen naast warme handen ook voor bescherming bij een val. Lees meer...

Producten 1-22 van 25

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-22 van 25

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Reusch handschoenen vs wanten

Er is een onderscheid te maken tussen handschoenen en wanten. In Reusch handschoenen is er voor ieder vinger een eigen gedeelte. Dit zorgt ervoor dat je gemakkelijker iets kan pakken, bijvoorbeeld je skistokken. Daarnaast zijn er bij Reusch handschoenen voor iedere vinger apart isolatiemateriaal gebruikt. Dit isolatiemateriaal kan niet te dik zijn, omdat het anders ten koste gaat van de bewegingsvrijheid.

In Reusch wanten zijn er twee verschillende delen, één voor je duim en één voor je andere vier vingers. Doordat er meer isolatiemateriaal gebruikt kan worden en in de wanten je vingers elkaar warm houden, zijn wanten warmer dan handschoenen. Iets vast pakken is wel lastiger, omdat je vingers bij elkaar zitten.

Materialen

De buitenkant van de Reusch handschoenen zijn gemaakt van nylon, nylon stoot water af en zorgt er dus voor dat de handschoenen waterdicht zijn. Daarnaast zijn alle Reusch handschoenen in de handpalm voorzien van een laagje rubber voor extra grip. Vaak is de binnenkant van de Reusch handschoenen fleece gevoerd. De onderkant van de Reusch handschoenen en wanten zijn voorzien van een elastische band, aantrekkoord of klittenband. Hierdoor sluiten ze goed aan op de pols en kan er (bijna) geen sneeuw in komen tijdens een val of een sneeuwbui.