“Leren en impact maken, dat is waar het volgens ons om draait”

MARKETPLACE SPECIALIST

Vacature delen:

  • MARKETPLACE SPECIALIST
  • PERFORMANCE MARKETING
  • FULLTIME (MIN. 32 UUR)

Wist je dat Plutosport een van de best presterende partners van bol.com is? De komende jaren wil Plutosport verkoop via marktplaatsen minimaal verdubbelen. Een mooie uitdaging voor de Marketplace Specialist die écht impact wil maken.

DE MARKETPLACE SPECIALIST

Marketplaces zijn niet meer weg te denken uit het e-commercelandschap. En dat willen we ook helemaal niet, want voor Plutosport zijn ze een ontzettend belangrijk verkoopkanaal. Zo kun je onze artikelen onder meer kopen op bol.com en Amazon. De afgelopen jaren waren marketplaces goed voor een significant deel  van de omzet. De komende jaren moet dit met zo’n 60% toenemen, onder meer door aanwezigheid op belangrijke (internationale) marktplaatsen uit te breiden. Denk daarbij aan Amazon in een aantal aanvullende landen maar ook Zalando en About You.  Aan jou als Marketplace Specialist om deze doelstelling te realiseren.

Je bent verantwoordelijk voor het volledige assortiment, de pricing en de content die op de marketplaces verschijnen. Je eerdere ervaring in marketplace marketing stelt je in staat om een  een heldere, efficiënte langetermijnstrategie te ontwikkelen, passend bij de commerciële ambities van Plutosport. Je draait precies aan de juiste knoppen om maximale omzet, winst en conversie te garanderen. Ontwikkelingen in de markt houd je nauwlettend in de gaten, en weet je altijd adequaat op in te spelen.

Naast het strategische aspect, is relatiebeheer een belangrijk onderdeel van de rol. Als Marketplace Specialist onderhoud je goed contact met de verschillende platformen. In overleg met hen stel je vast hoe we zichtbaarheid en conversie kunnen maximaliseren, betere reviews kunnen krijgen en draag je oplossingen voor eventuele problemen aan. Je ziet continu kansen voor verbetering, die je proactief kenbaar maakt.  Intern werk je nauw samen met collega-inkopers, en bepaal voor elke marketplace het meest geschikte assortiment - inclusief juiste weergave, marge en volume per product. Doordat je zaken gestructureerd, overtuigend en plezierig kunt vertellen, creëer je binnen de organisatie gemakkelijk draagvlak voor ideeën.

DE IDEALE KANDIDAAT

Je hebt minimaal drie jaar ervaring in marketplace marketing, waarin je onder meer succesvol samenwerkte met bol.com - idealiter ook met internationale marketplaces als Amazon. Het seller account kent voor jou geen geheimen. En mocht er wel een geheim zijn, dan ben je nieuwsgierig, analytisch en daadkrachtig genoeg om het volledig te ontrafelen. Je hebt een HBO+ achtergrond, bent comfortabel met grote datasets en beschikt over een flinke dosis energie waarmee je alleen voor het beste resultaat wil gaan.

Je gedijt goed in een ondernemende, informele scale-up waarin het zowel het ambitieniveau als het tempo hoog ligt. Heb je een goed idee? Breng het ter sprake, onderbouw het met overtuigende, datagedreven argumenten en dan kun je het snel in de praktijk brengen. Bij ons zijn lijnen écht kort: je zit altijd aan tafel bij de decision-makers, die stuk voor stuk van snel schakelen houden. Weten dat je écht impact kunt maken, is een van je belangrijkste drijfveren. En nieuwe dingen leren, want binnen Plutosport is persoonlijke ontwikkeling een groot goed waar we dagelijks mee bezig zijn.

IN HET KORT

Functienaam: Marketplace Specialist

Opleiding: HBO+, idealiter bedrijfskunde / commerciele economie of vergelijkbaar

Ervaring: Minimaal 3 jaar in marketplace marketing

Belangrijke aandachtspunten: Pricing, reviews, productassortiment

WERKEN IN TEAM PLUTO

Marktconform salaris in lijn met je ervaring

30 Vakantiedagen

Pensioenbijdrage

Laptop & mobiele telefoon

Reiskostenvergoeding

20% Shopkorting

Geïnteresseerd?

MAIL JE MOTIVATIE NAAR WERKENBIJ@PLUTOSPORT.COM

VOEG JE CV TOE

STUUR JE MAIL NAAR ONS DOOR

NADAT WIJ DE MAIL BINNEN HEBBEN ONTVANG JE EEN BEVESTIGINGSMAIL