Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedenktijd  14 dagen bedenktijd Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Mizuno Wave technologieën

Demping en stabiliteit

De technologische vooruitgang komt het meest naar voren in het Wave systeem. Het Wave systeem, toegepast in iedere running- en indoorschoen, ziet er goed uit en voelt fantastisch! Het is een unieke technologie die de hardloopschoen geeft wat iedere loper wenst, demping en stabiliteit. De gegolfde kunststof plaat kan vervormen; de pieken worden bij belasting uit elkaar geduwd en veren terug als de belasting afneemt. De totale tussenzool, het foam materiaal en de Wave plaat samen gedragen zich als één geheel dat moeilijker zijn vorm verliest, waardoor de stabiliteit toeneemt. De voordelen zijn duidelijk. Bij een standaard hardloopschoen zal op het punt waarop contact gemaakt wordt met de grond meer dan drie maal het lichaamsgewicht geconcentreerd worden. Dit betekent een grote belasting van de onderbenen. Indien de hardloopschoen is voorzien van een Wave plaat zal een betere demping en geleiding verkregen worden doordat de plaat de kracht verdeelt over een groter oppervlak en de afwikkeling ondersteunt.

Er zijn verschillende Wave platen, dus de loper kan de constructie kiezen die bij het voettype past. Zo is er bijvoorbeeld een plaat die verschilt aan de binnen- en buitenzijde. De plaat biedt aan de binnenzijde meer weerstand tegen compressie waardoor een stabiliserend effect optreedt. Hierdoor kan een blessure ten gevolge van overpronatie voorkomen worden. Daarnaast biedt de Wave plaat steun tijdens abrupte bewegingen en de zijdelingse krachten die dit met zich meebrengt.

Een Wave plaat voor ieder voettype

Je voettype bepaalt welke Wave plaat geschikt is voor jou. Een hardloper met een hoge stugge voetboog stelt andere eisen aan een hardloopschoen dan een hardloper met een lage flexibele voetboog. Daarmee bepaalt het voettype het ideale type hardloopschoen.

Naast de toppers als Mizuno Wave Lightning, Wave Rider en Wave Inspire biedt Mizuno voor elk voettype geschikte sportschoenen.

Neutral Wave

De Wave plaat is aan de mediale (binnen)zijde en de laterale (buiten)zijde hetzelfde opgebouwd. Als je de schoen omhoog houdt, kun je door de Wave plaat heen kijken.
Bekijk hier alle neutrale wave schoenen van Mizuno.

Mizuno Parallel Wave

Parallel Wave

Wave technologie welke de shock gelijkmatig verspreid over de hele zool. Uitstekende demping en stabiliteit.

Mizuno Double Fan- shaped Wave

Double Fan- shaped Wave

Wave technologie welke het hoogste niveau van ondersteuning biedt, in combinatie met excellente demping.


Ondersteunende Wave

De mediale (binnen)zijde van de Wave plaat is hoger dan de laterale (buiten)zijde. Als je de schoen omhoog houdt kun je niet door de Wave plaat heen kijken.
Bekijk hier alle ondersteunende wave schoenen van Mizuno.

Mizuno Fan- Shaped Wave

Fan- Shaped Wave

Wave technologie welke beschikt over verschillende Wave hoogtes, die uitstekende demping en stabiliteit leveren.

Mizuno Infinity Wave

Infinity Wave

Het next lever binnen de Wave technologie, met een meer zichtbare en effectievere constructie. De twee parallel platen zitten aan elkaar d.m.v. zachte dempende pilaren. De zorg voor ongeëvenaarde demping en duurzaamheid.