Hoe duurzaam is North Sails?

De geschiedenis van het merk North Sails gaat helemaal terug naar het jaar 1957, het jaar waarin North Sails opgericht werd door Olympisch goudenmedaillewinnaar Lowell North. In de jaren ‘50 en de daaropvolgende decennia was er nog niet zoveel aandacht voor duurzaamheid, maar dit is in de afgelopen jaren juist enorm gestegen! Aan de hand van een aantal Sustainable Development Goals wil North Sails zijn steentje bijdragen om van de wereld een betere plek te maken.

Waar staat het merk North Sails voor?

Het zal je niet verbazen dat North Sails koers zet richting schonere oceanen en een betere toekomst voor de komende generaties! North Sails heeft grote ambities, ze zijn altijd op zoek naar de meest duurzame manier en zetten daarin graag dat éne stapje extra. Als het gaat om duurzaamheid is geen berg te hoog en geen oceaan te diep voor North Sails! Dit blijkt natuurlijk ook uit hun inzet voor maar liefst vijf verschillende SDG's.

Wat is SDG?

SDG staat dus voor Sustainable Development Goals en zijn een zeventiental doelen die bijdragen aan o.a. het beschermen van Moeder Aarde en het uitbannen van armoede. Deze SDG zijn al in 2015 vastgesteld door de Verenigde Naties en zijn tot 2030 nog van kracht. North Sails heeft vijf 'goals’ uitgekozen die zij actief willen steunen, dit zijn:

- SDG 8: Waardig werk en economische groei;
- SDG 12: Verantwoorde consumptie en productie;
- SDG 13: Klimaatactie;
- SDG 14: Leven in het water;
- SDG 17: Partnerschap om doelstellingen te bereiken.

SDG 8

Het hebben van een baan leidt niet automatisch tot een bestaan zonder armoede en dat moet natuurlijk anders! Het achtste doel richt zich dan ook op waardig werk voor iedereen en een duurzame economische groei. North Sails garandeert dat ze in het hele proces, van grondstof tot eindproduct, de hoogste normen op het gebied van mensenrechten en arbeidswetgeving naleven.

SDG 12

Het twaalfde doel richt zich op duurzaam beheer en efficiënt gebruik van natuurlijke bronnen. Zo is het de bedoeling dat drinkwater minder vaak vervuild en verspild wordt, maar moet ook het gebruik van chemicaliën flink verminderd worden! North Sails kiest alle materialen uiteraard zeer zorgvuldig uit en houdt daarbij altijd rekening met een goede balans tussen duurzamheid en het doel en de functionaliteit van het kledingstuk.

 

SDG 13

North Sails is onvermoeibaar als het gaat over het ontwikkelen van nieuwe ideeën om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Dit sluit dan ook goed aan bij het veertiende doel: dringend actie ondernemen om klimaatverandering en de impact daarvan te bestrijden. Overal waar we kijken, kun je klimaatverandering waarnemen... Niet alleen de opwarming van de aarde heeft in bepaalde gebieden al grote invloed op het dagelijks leven, maar ook extreme droogte, extreme overstromingen en extreme stormen komen steeds vaker voor. Dat moet stoppen, maar daarvoor is actie nodig... Veel actie!

SDG 14

Dit doel sluit misschien wel het beste aan bij de core business van North Sails, SDG 14 is er namelijk op gericht om oceanen en zeeën duurzaam te gebruiken en uiteraard te behouden! Wist je trouwens dat de Iceland-collectie van North Sails een mooie weerspiegeling is van hun toewijding voor het behoud van de oceaan? Deze collectie bestaat tevens voor een groot gedeelte uit gerecyclede materialen, van kasjmier tot katoen, en van nylon tot polyester!

SDG 17

De Sustainable Development Goals bieden een goede handleiding voor een betere wereld, maar dat bereik je natuurlijk niet alleen... SDG 17 is gericht op partnerschap om samen met regeringen, organisaties en burgers verder te komen! Duurzaamheid is een onderwerp dat breed gedragen moet worden, een gedeelde visie en gedeelde doelen zijn dan ook hard nodig. Naast SDG is North Sails ook nog aangesloten bij United Nations Global Compact en het Fashion Pact, waardoor zij zich ook voor SDG 17 van hun beste kant laten zien!

Is North Sails een duurzaam merk?

Deze vraag kunnen we natuurlijk heel simpel met een volmondige ‘ja’ beantwoorden! North Sails zet zich actief in om maar liefst vijf van de zeventien Sustainable Development Goals te realiseren. Hun liefde voor de natuur, en dan met name het water, willen zij zo lang mogelijk doorgeven aan de komende generaties. De kledingcollecties van North Sails zijn dan ook niet alleen heel stijlvol en functioneel, maar ook heel verantwoord!