Welke materialen heb je nodig voor padel?

Padel is een vrij nieuwe sport die wel iets wegheeft van tennis, maar ook een beetje op squash lijkt. Toch staat padel echt los van zowel tennis als squash en heb je dus ook andere materialen nodig. Als je voor het eerst gaat padellen en je nog niet zeker weet of je deze sport leuk vindt, kan het uiteraard verstandig zijn om spullen te huren. Heb je het een paar keer geprobeerd en sta je inmiddels wat vaker op de padelbaan? Dan is het natuurlijk wel zo fijn om je eigen padelspullen te hebben!

Welk padelracket past bij mij?

Een padelracket is natuurlijk onmisbaar als je gaat padellen! Voor je een padelracket gaat kopen, is het dan ook verstandig om je erin te verdiepen welk type racket goed aansluit bij jouw niveau en manier van spelen.

Rond padelracket

Ben je een beginnende padeller? Kies dan voor een rond padelracket! Het ronde padelracket kenmerkt zich door zijn grote oppervlak en het grote gebied op het racket dat geschikt is om de bal mee te raken, dit gebied wordt ook wel de sweet spot genoemd. Ook het gewicht van het padelracket is een belangrijk onderdeel.De meeste ronde padelrackets zijn redelijk licht van gewicht (± 340 gram) en hebben een laag balanspunt, waardoor je het racket eenvoudig onder controle kunt houden.

Druppelvormig padelracket

Een padelracket met een druppelvormig blad is juist heel geschikt voor mensen die al wat vaker op de padelbaan gestaan hebben. Deze druppelvormige padelrackets bieden een ideale mix van controle én kracht, deze rackets zijn dan ook vaak iets zwaarder dan de ronde rackets voor beginners. De kleinere sweet spot van het druppelvormige racket bevindt zich ongeveer in het midden van het blad en het balanspunt bevindt zich iets verder van de grip af, mede hierdoor is het druppelvormige racket zeer geschikt voor aanvallende spelers.

Diamantvormig padelracket

Ben jij al een gevorderde speler? Dan is de kans groot dat jij het beste uit de voeten kunt met een diamantvormig padelracket! Dit padelracket staat bekend om zijn kleine sweet spot die zich hoog op het blad bevindt en zijn hoge balanspunt, waardoor niet iedereen goed met dit racket overweg kan. Als je het padellen al aardig onder de knie hebt, kun je de bal met het diamantvormige padelracket eenvoudig heel hard raken! Deze padelrackets hebben vaak een gewicht dat rond de 380 á 390 gram ligt, waardoor je de bal extraveel kracht mee kunt geven.

Welke kleding draag je tijdens het padellen?

Net als bij alle andere sporten is het bij padel vooral heel belangrijk dat je kleding draagt die lekker zit en waarin je je gemakkelijk kunt bewegen. Omdat padel ook qua bewegingen toch een beetje op tennis lijkt, kiezen veel padellers ervoor om tenniskleding te dragen. Dit houdt in dat vrouwen er vaak voor kiezen om een polo of een tanktop te dragen met daaronder een skort, en mannen dragen vaak een shirt of polo met een shorts. Zowel de skorts als de shorts zijn vaak voorzien van diepe zakken waarin je eenvoudig enkele ballen kunt bewaren.

Welke schoenen heb je nodig voor padel?

Padel is natuurlijk een heel wendbaar spelletje, waarbij je je heel veel korte bewegingen achter elkaar zult maken. Tijdens het padellen is het dan ook heel belangrijk om voldoende grip te hebben, zodat je niet zo snel uitglijdt. Uiteraard kun je hiervoor speciale padelschoenen aanschaffen, maar als je slechts een aantal keer per jaar op de padelbaan staat, vind je deze uitgave wellicht overbodig. Padel wordt vaak op dezelfde ondergronden als tennis gespeeld en de zolen van tennisschoenen en padelschoenen verschillen niet zoveel van elkaar, je kunt er dus ook gewoon voor kiezen om je tennisschoenen te dragen tijdens een potje padel. Wel is het handig om van tevoren goed te kijken of je tennisschoenen nog over voldoende profiel beschikken en of ze geschikt zijn voor de ondergrond waar je op gaat padellen! Dus of je nu je tennisschoenen of je padelschoenen aantrekt, beide zijn heel geschikt voor een potje padel!

Wat is het verschil tussen een tennisbal en een padelbal?

Zo op het eerste gezicht zou je misschien niet direct verwachten dat er grote verschillen zitten tussen een tennisbal en een padelbal, toch zijn er enkele eigenschappen waarin de padelbal zich onderscheidt van de tennisbal. Allereerst is de padelbal een stukje kleiner dan een tennisbal, het gaat om slechts enkele millimeters, maar toch... Daarnaast heeft de padelbal een lagere luchtdruk, waardoor de bal als het ware iets langzamer is en iets minder hard stuitert dan de tennisbal. Omdat padel van zichzelf al een vrij snel spelletje is, wordt het dan ook afgeraden om te gaan padellen met een tennisbal!

Lees meer padel tips, trends & adviezen

Bekijk de padelcollectie
Padel voor beginners: dit zijn dé tips!
Padel

Padel voor beginners: dit zijn dé tips!

Ook dit seizoen wordt er veel padel gespeeld en kun je zelfs padel lessen volgen. In je omgeving ken je vást wel iemand die met enig regelmaat aan het padellen is en jou overtuigt om ook te beginnen. Voor jou als beginner geven wij je graag wat tips!

arrow-right Lees meer
Wat is het verschil tussen tennis en padel?
Tennis
Padel

Wat is het verschil tussen tennis en padel?

De racketsport tennis is bij iedereen wel bekend, maar wist je dat de racketsport padel ook steeds populairder aan het worden is? Benieuwd naar wat nu precies het verschil en/of de overeenkomsten zijn tussen beide sporten? Wij leggen het je graag uit!

arrow-right Lees meer
Waarom padel zo populair is?
Padel

Waarom padel zo populair is?

Padel is één van de snelstgroeiende sporten ter wereld, de kans is dus groot dat je al eens iets over deze "nieuwe" sport gehoord hebt! Zin in om eens een andere sport uit te proberen? Tijdens een potje padel is spelplezier gegarandeerd.

arrow-right Lees meer
Plutosport goes padel!
Padel

Plutosport goes padel!

Een bedrijfsuitje organiseren, het blijft iedere keer weer een uitdaging om te zorgen dat iedereen de activiteit(en) leuk vindt. Bij Plutosport mag iets sportiefs op zo'n dag natuurlijk niet ontbreken!

arrow-right Lees meer