Waarom padel zo populair is?

Padel is één van de snelstgroeiende sporten ter wereld, de kans is dus groot dat je al eens iets over deze “nieuwe” sport gehoord hebt!
Padel laat zich het beste omschrijven als een combinatie tussen tennis en squash, maar padellen doe je wel op een speciale padelbaan en met een speciaal padelracket!
Zin in om eens een andere sport uit te proberen? Tijdens een potje padel is spelplezier gegarandeerd!

Waar komt padel vandaan?

Oorspronkelijk is padel afkomstig uit Mexico, al in 1969 werden de eerste potjes padel gespeeld! De rijke zakenman Enrique Corcuera had destijds te weinig ruimte rondom zijn huis om een tennisbaan aan te leggen en daarom bedacht hij een alternatief! Hij creëerde een padelbaan van 10m bij 20m, plaatste daaromheen hoge muren van 3m hoog en scheidde de twee speelhelften met een net. Omdat de padelbaan aanzienlijk kleiner is dan een tennisveld, ontwikkelde hij ook nieuwe rackets voor deze nieuwe sport! Via een Spaanse vriend van Corcuera kwam padel ook richting Europa, waar in Spanje in 1974 de allereerste padelclub opgericht werd.

Voor wie is padel?

Of je nu groot of klein bent, jong of oud, padel is een sport die geschikt is voor iedereen! Padel is namelijk heel eenvoudig te leren, je hoeft er niet sterk voor te zijn en techniek is ondergeschikt aan tactiek. Kinderen kunnen al vanaf hun vierde terecht bij een padelvereniging, hier zullen ze niet alleen veel spelplezier hebben, maar het is ook nog eens heel goed voor de motoriek en de coördinatie! Maar ook voor volwassenen en zelfs oudere mensen is padel dé ideale sport. Steeds meer senioren zien padel als een mooie tussenstap tussen tennis en golf! Dus ben je nog op zoek naar een leuke activiteit voor het familieweekend? Denk dan eens aan padel! Tevens is padel een heel populaire activiteit in de zomerstop, veel sporters zoals voetballers en hockeyers spelen dan graag een potje padel om fit te blijven!

Waarom is padel zo populair?

Ten eerste is padel een heel toegankelijke sport! Zelfs als je voor het eerst op de padelbaan staat, is de kans groot dat je het binnen no-time onder de knie hebt en je er meteen plezier in zult hebben. Daarnaast is padel een speelse sport, het vereist niet zoveel fysieke inspanning als tennis of squash, maar je bent toch lekker bezig met een racket en een bal! Ook is padel een sociale sport, zeker als je een recreatief potje padel speelt is de gezelligheid echt onderdeel van het spel. En of je nu 5 jaar, 50 jaar, of 75 jaar bent, padel is een geschikte sport voor (bijna) iedere leeftijd!