Padel voor beginners: dit zijn dé tips!

Ook dit seizoen wordt er veel padel gespeeld en kun je zelfs padel lessen volgen. In je omgeving ken je vást wel iemand die met enig regelmaat aan het padellen is en jou overtuigt om ook te beginnen. Voor jou als beginner geven wij je graag wat tips!

Gebruik het juiste racketGebruik het juiste racket

Gebruik het juiste racket!

Zonder racket geen padel, zo simpel is dat! Natuurlijk moet je wel een speciaal padel racket uitkiezen en je tennisracket thuislaten. Let wel goed op welk padel racket je aanschaft, er zijn namelijk drie verschillende soorten rackets. Als je net begint met padel kun je het beste voor een rond padel racket kiezen die licht in gewicht is. Een rond padel racket heeft een grote “sweetspot” dit is de zone waar je de bal het makkelijkst mee kan raken. Ook is het verstandig om een padel racket te kiezen die veel grip heeft, hierdoor vergroot je de kans dat je de bal lekker raakt.
Geef jezelf de tijd om padel te leren spelenGeef jezelf de tijd om padel te leren spelen

Geef jezelf de tijd om padel te leren spelen

Wellicht overbodig maar geef jezelf de tijd om padel onder de knie te krijgen. Het helpt vaak om te gaan padellen met mensen die het al vaker hebben gespeeld en met jou hun persoonlijke ervaring delen. Als je met ervaren spelers speelt, word je vanzelf beter zolang je maar blijft communiceren met je teamgenoot. Probeer jezelf ook snel aan te leren dat je niet te ver of te dichtbij van de bal gaat staan, liever dat je wat stappen meer zet om je bal te halen dan dat je achteruit moet lopen!

Wist je dat er ook Youtube videos zijn waarin ze alle padel tips en tricks laten zien? Zo kun je nóg beter oefenen!

Houd het spel simpel en rustigHoud het spel simpel en rustig

Houd het spel simpel en rustig!

Simpel = ook goed! Zorg ervoor dat de bal lekker in het spel blijft. Speel de bal rustig en geef vooral niet te veel op kracht, dat kost namelijk ook genoeg energie. Gaat het voor je gevoel allemaal net iets te snel? Communiceer dit en overweeg wat meer hoge ballen te spelen waardoor het spel wordt vertraagd. Bij padel mag je gebruik maken van de achterwanden, maak hier ook rijkelijk gebruik van door de bal te laten stuiteren via de achterwand. Zo houd je ook de rust in je spel!

Padel wat meer onder de kniePadel wat meer onder de knie

Padel wat meer onder de knie?

Al meerdere lessen gevolgd en toe aan een stapje verder? Leer jezelf dan om op rechts (forehand) en links (backhand) te kunnen spelen. Zo kun je zowel een verdedigende als aanvallende rol op je nemen en word je dus een complete speler.