Wat heb je nodig als je kind op voetbal gaat?

Voetbal is niet alleen heel populair bij volwassenen, maar ook veel kinderen zijn graag op het voetbalveld te vinden! Bij veel voetbalverenigingen kun je je kind al opgeven als hij/zij vier of vijf jaar is, ze kunnen dan vaak eerst meedoen met een aantal voetbaltrainingen en vervolgens zullen ze natuurlijk ook officiële wedstrijden gaan voetballen! 

 

voetbalschoenenvoetbalschoenen

Voetbalschoenen voor kinderen

Hier kunnen we natuurlijk niet om heen, als je op voetbal gaat, heb je ook voetbalschoenen nodig! Voetbalt je kind vooral op natuurgras? Dan kun je het beste kiezen voor de Firm Ground (FG) voetbalschoenen, deze schoenen zijn voorzien van lange noppen die veel grip bieden op de zachte ondergrond. Speelt je kind vooral op kunstgras? Dan zijn Artificial Ground (AG) voetbalschoenen de beste keuze, deze zijn voorzien van korte, harde noppen en voorkomen dat de voeten van je kind vast komen te staan in het stugge kunstgras. Wordt er zowel op natuurgras als op kunstgras gevoetbald? Dan zijn de Multi Ground (MG) voetbalschoenen ideaal, deze schoenen combineren namelijk het beste van beide werelden!

voetbalkledingvoetbalkleding

Kinderscheenbeschermers

Veiligheid staat natuurlijk voorop en een ongeluk zit immers in een klein hoekje, het is dan ook niet zo gek dat scheenbeschermers officieel een veplicht onderdeel zijn van de voetbaloutfit!

Kindervoetbalsokken

De scheenbeschermers draag je natuurlijk onder de voetbalsokken, de voornaamste functie van voetbalsokken is dan ook dat ze ervoor zorgen dat de scheenbeschermers goed op hun plek blijven zitten!

voetbalkledingvoetbalkleding

Voetbaltenue voor kinderen

Vaak wordt een voetbaltenue voor wedstrijden verzorgd door de voetbalvereniging waar het kind lid van is, maar voor een voetbaltenue voor de training moet je vaak zelf zorgen. Een tenue bestaat uit een voetbalshirt en een voetbalbroekje, het belangrijkste aspect hiervan is dat deze kleding voldoende bewegingsvrijheid moet bieden, zodat het kind zich volledig kan focussen op het voetballen en niet afgeleid wordt door een voetbaltenue dat niet lekker zit.

trainingspaktrainingspak

Kindertrainingspak

Voetballers zijn echte bikkels, zelfs in de winter blijven ze buiten trainen en wedstrijden spelen! Het is dan ook fijn als je kind een trainingspak heeft dat hij/zij tijdens de training of de warming-up aan kan trekken. Een trainingspak zorgt ervoor dat het lichaam op de juiste temperatuur blijft tijdens het opwarmen van de spieren, zo kunnen vervelende blessures voorkomen worden!

Voetbaltas

En als laatste is het natuurlijk wel zo handig als je kind een grote voetbaltas heeft waarin hij/zij alle voetbalspullen mee kan nemen!