Hoe duurzaam is Reece Australia?

Duurzaamheid is een hot item! Niet alleen veel personen, maar ook veel bedrijven zijn daarom flink aan het verduurzamen. Reece Australia is hier een goed voorbeeld van! Door duurzaam te ondernemen willen zij hun steentje bijdragen om zowel de ecologische als de menselijke gezondheid te beschermen.

Wat is Reece Australia?Wat is Reece Australia?

Wat is Reece Australia?

Reece Australia is een uniek en betrouwbaar sportmerk dat zich voornamelijk richt op hockeykleding, maar daarnaast hebben zij ook stijlvolle kleding voor o.a. padel, tennis en squash in hun collectie! De sportkleding van Reece Australia heeft iets speels en straalt plezier uit, dit komt onder andere door de fraaie kleuren en het frisse design. Uiteraard zijn alle producten van Reece Australia gemaakt van materialen van hoge kwaliteit, waardoor je er jaren plezier van kunt hebben. En dat is natuurlijk wel zo duurzaam!

Waar staat het merk Reece voor?Waar staat het merk Reece voor?

Waar staat het merk Reece voor?

Reece Australia is een echt familiebedrijf en binnen een familie wordt natuurlijk goed voor elkaar gezorgd! Maar Reece Australia richt zich niet alleen op de huidige generatie, ook de toekomst is heel belangrijk voor ze. Door zuinig te zijn op de wereld, dragen zij ook zorg voor de generaties die nog komen gaan. Het is dan ook niet zo gek dat het beleid van Reece Australia helemaal gericht is op maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaamheid is één van hun passies! Duurzaamheid is op maar liefst vier verschillende vlakken terug te vinden binnen Reece Australia, hierbij is hun Reecycled collectie toch wel het belangrijkste onderdeel! Daarnaast zijn zij aangesloten bij het Amfori BSCI-systeem, volgen zij trouw de regels van de Code of Conduct op én zijn ze reeds gestart met een heel nieuw duurzaam project.

Reecycled collectieReecycled collectie

Reecycled collectie

Reece Australia verlegt graag zijn grenzen om nieuwe kansen te creëren en zo is de nieuwe “Reecycled collectie” ontstaan! Deze collectie sportkleding is gemaakt van uit de natuur en uit de oceaan verzamelde petflessen. Wist je dat zelfs de verpakking van deze gerecyclede kleding is gerecycled?! Om de Reecycled collectie helemaal tot leven te laten komen, kun je via de QR-code op het label van deze kleding zien hoeveel petflessen er zijn gebruikt voor de productie van het desbetreffende item, hoe het productieproces in z'n werk gaat en welke positieve effecten dit heeft voor het milieu. Daarnaast maakt Reece Australia ook gebruik van vervezeling van textiel om oude kleding weer een nieuw leven te geven! Het textiel dat Reece Australia oorspronkelijk gebruikt bestaat uit meerdere vezels, welke door middel van vervezeling gerecycled kunnen worden en op die manier kunnen er weer nieuwe producten van gemaakt worden. Op deze manier richt Reece Australia zich niet alleen op de huidige sporters, maar ook op de sportieve generaties die na ons komen!

We kunnen dus zeker wel stellen dat de Reecycled collectie van Reece Australia duurzaam is! Om duidelijk te maken hóe duurzaam deze collectie precies is, hebben we een aantal cijfers voor je op een rijtje gezet:

- 70% minder energieverbruik t.o.v. een normaal productieproces;
- 86% minder waterverbruik t.o.v. een normaal productieproces;
- 75% minder CO2-uitstoot t.o.v. een normaal productieproces.

Reece Australia x Amfori BSCIReece Australia x Amfori BSCI

Reece Australia x Amfori BSCI

Het Amfori BSCI-systeem biedt bedrijven een stappenplan aan met duurzame handel als gemeenschappelijk doel. Als lid van dit systeem kan Reece Australia hun maatschappelijke prestaties verbeteren, hun kosten verlagen én efficiëntie verhogen. Wereldwijd zijn er ongeveer 2000 bedrijven aangesloten bij het Amfori BSCI-systeem, waardoor krachten gebundeld kunnen worden om samen de wereld te verbeteren! Als aanhanger van het Amfori BSCI-systeem werk je dus niet alleen aan het verduurzamen van je eigen business, maar je bent tegelijkertijd bezig met de algemene welvaart van de mens, het verbeteren van wereldwijde open handel, en het op een verantwoorde manier gebruiken van natuurlijke grondstoffen!

Reece Australia x Code of Conduct

De Code of Conduct omschrijft de geldende waardes binnen het bedrijf en zijn gebaseerd op internationale richtlijnen voor gedragsregels. Deze Code of Conduct heeft drie verschillende speerpunten: verantwoord ondernemen, integer ondernemen, en met hoge etnische standaarden ondernemen. Ook als het gaat om veilige én eerlijke arbeidsomstandigheden is Reece Australia erg strikt! Zo worden leveranciers optimaal ondersteund om de regels van de Code of Conduct goed na te leven en worden zij tevens regelmatig hierop gecontroleerd.

Kleding donerenKleding doneren

Kleding doneren

Niet alleen op mondiaal niveau, maar zelfs op lokaal niveau doet Reece Australia er alles aan om zo duurzaam mogelijk te handelen! Zij zorgen er bijvoorbeeld voor dat er steeds meer textielcontainers te vinden zijn in de buurt van sportverenigingen, hiervoor werken zij samen met Leger des Heils ReShare. De ingezamelde kleding wordt voor verschillende doeleinden gebruikt:

- Zowel in Nederland als in het buitenland wordt de tweedehands kleding weggegeven aan mensen die geen geld hebben om kleding aan te schaffen. Ook is er altijd een noodvoorraad kleding beschikbaar voor het geval er ergens ter wereld een ramp plaatsvindt;
- In de speciale ReShare Stores wordt de kleding tegen sociale prijzen verkocht aan mensen die weinig te besteden hebben en aan mensen die uit duurzaamheidsoverwegingen liever tweedehands kleding dragen;
- Niet alle kleding is geschikt om in de originele vorm opnieuw te dragen, maar het is wel een streven om alle gedoneerde kleding herbruikbaar te maken! Daarom wordt er ook naar andere manieren gekeken om de kleding een nieuw leven te geven, zoals het hergebruiken van de kleding door gemeenten, recyclingbedrijven, ontwerpers en sorteerbedrijven.

Op deze manier levert Reece Australia dus een mooie bijdrage aan een circulaire wereld!

Is Reece Australia een duurzaam merk?

Reece Australia heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een duurzaam en verantwoord merk, dat oog heeft voor de toekomst en de toekomstige generaties. Deel jij deze passie voor duurzaamheid én sport? Dan ben je bij Reece Australia helemaal aan het juiste adres!