Welke tas voor welke reis?

Als je een paar dagen, weken of misschien wel maanden weggaat, wil je natuurlijk wel wat spullen meenemen! Maar welke tas is nu geschikt voor welke reis? Uiteraard wil je een aantal onmisbare accessoires meenemen, zoals bijvoorbeeld een flesje water, je telefoon en je portemonnee. Daarnaast moet er natuurlijk ook voldoende ruimte overblijven voor je toiletartikelen, kleding, schoenen en eventueel andere items!

rugzakrugzak

Rugzak

Als je een dagje naar een attractiepark, het bos of een dierentuin gaat, is het wel zo handig om een goede tas bij je te hebben! Een rugzak is voor dit soort uitstapjes dé ideale tas! Je kunt de rugzak namelijk comfortabel op je rug dragen, er past veel in en deze tas heeft vaak een aantal verschillende vakken.

Ga je een dagje naar het strand of het zwembad? Dan is het handig om een grotere tas uit te zoeken, een shopper is hiervoor bijvoorbeeld heel geschikt! De handdoeken en schone kleren nemen namelijk al een hoop ruimte in, een grote tas is dus onmisbaar bij deze tripjes.

Tip: Ook als je op vakantie of op wereldreis bent, kan het handig zijn om een daypack bij je te hebben! Je wilt tijdens een dagtripje natuurlijk niet je hele backpack meenemen...

reistasreistas

Reistas

Een reistas wordt ook wel weekendtas genoemd en zoals deze naam al doet vermoeden, is deze tas heel geschikt voor een weekendje weg! Tijdens deze korte periode heb je vaak niet meer dan één of twee setjes schone kleding en je toilettas nodig, dat past natuurlijk makkelijk in zo'n reistas. De reistas kun je aan de hand of over je schouder dragen, daarnaast is ‘ie zowel in de auto als in de trein gemakkelijk te vervoeren. In tegenstelling tot een koffer kun je de reistas klein opvouwen, zodat ‘ie niet het hele weekend in de weg staat!

Tip: Vul je toilettas met een paar handige mini’s, je bent immers maar een paar dagen weg en zo neemt de toilettas nóg minder ruimte in!

trolleytrolley

Trolley

Als je eerst moet vliegen om op je bestemming te komen, is het handig om een trolley mee te nemen! De bagagerekken in een vliegtuig worden nogal eens volgepropt, maar in een trolley zijn al jouw spullen goed beschermd! Veel trolleys hebben een extra vakje aan de buitenkant, waar je bijvoorbeeld je paspoort en je portemonnee in kunt bewaren.

Tip: Check van tevoren goed aan welke voorwaarden jouw handbagage moet voldoen, dit verschilt namelijk per vliegmaatschappij!

backpackbackpack

Backpack

Als je op wereldreis gaat, ligt het voor de hand om een grote backpack te kopen! In een backpack kun je héél véél spullen kwijt en kun je toch gemakkelijk op je rug meenemen. Wellicht zie jij jezelf liever met een grote koffer op reis gaan, maar niet overal zijn de wegen en paden zo goed als in Nederland en dan is die grote koffer ineens toch niet meer zo handig!

Tip: Het is gemakkelijk als een backpack vanaf meerdere kanten te openen is, dan hoef je namelijk niet je hele tas om te spitten als je juist dat ene shirtje zoekt die helemaal onderop ligt...