Saucony versus Brooks

Als je begint met hardlopen en nieuwe hardloopschoenen gaat kopen, is Saucony misschien niet het eerste merk waar je aan denkt. Al sinds 1898 specialiseert Saucony zich in het maken van hardloopschoenen van hoge kwaliteit en daarom kiezen veel gevorderde hardlopers wél voor dit merk! De schoenen van Saucony zijn betaalbaar, zien er hip uit én ze worden altijd gemaakt volgens de laatste innovaties.

Een ander merk dat ook gespecialiseerd is in het fabriceren van hardloopschoenen is Brooks. Brooks is opgericht in 1914 en inmiddels hebben veel hardlopers dan ook hun weg richting de hardloopschoenen van Brooks gevonden! Bij Brooks ligt de focus vooral op het gebruik van de juiste technologieën en het creëren van de juiste pasvorm. Brooks doet er alles aan om de hardloopervaring zo soepel mogelijk te maken, dit doen ze onder andere met een DNA-tussenzool en een gesegmenteerd crashpad!

saucony hardloopschoenensaucony hardloopschoenen

Waarom kiezen voor Saucony hardloopschoenen?

Het is natuurlijk belangrijk dat hardloopschoenen goede demping bieden, zo vangen de schoenen de grootste klappen op en heeft het hardlopen minder impact op de gewrichten in de benen. Saucony gebruikt hiervoor de EVERUN-technologie, met deze innovatieve technologie kunnen Saucony hardloopschoenen tot wel 83% energie teruggeven!

Saucony werkt vanuit de visie dat je vanaf de landing zo snel mogelijk weer richting de afzet moet werken en dankzij hun Flexion Plate-technologie gebeurt dit op een hele efficiënte manier. De Flexion Plate zorgt er tevens voor dat de loper geen (energieverspillende) zijwaartse beweging kan maken met de voet, waardoor de kans op blessures kleiner wordt!

Ook het bovenwerk is natuurlijk voorzien van de meest effectieve technologieën! Zo heeft Saucony bijvoorbeeld het ISOfit bovenwerk ontworpen. Het ISOfit bovenwerk is een combinatie van een slim vetersysteem en een losse binnen- en buitenschoen, die ervoor zorgt dat de schoen beter aansluit om de voet en dat komt het comfort natuurlijk alleen maar ten goede!

brooks hardloopschoenenbrooks hardloopschoenen

Waarom kiezen voor Brooks hardloopschoenen?

Om de grootste schokken op te vangen tijdens het hardlopen heeft Brooks een vergelijkbare technologie als die van Saucony, maar Brooks noemt dit het DNA-dempingssysteem. Het DNA-dempingssysteem past zich aan aan het gewicht van de loper, het tempo en de ondergrond waar op gelopen wordt, deze technologie zorgt er dus voor dat de schoen te allen tijde de juist demping biedt.

Brooks is altijd op zoek naar de nieuwste manieren om de hardloopervaring te verbeteren. Zo hebben zij bijvoorbeeld veel hardloopschoenen voorzien van een gesegmenteerd crashpad over de gehele lengte van de schoen, dit crashpad zorgt ervoor dat je een soepele landing maakt en vervolgens de voet goed af kan wikkelen. 

Ook besteedt veel aandacht aan het verbeteren van hun bovenwerk, zij maken bijvoorbeeld gebruik van de 3D-fittechnologie, deze printtechnologie optimaliseert de pasvorm en dit maakt de hardloopschoenen van Brooks ongekend comfortabel. Tevens is Brooks één van de weinige merken die een gedeelte van zijn collectie voorzien heeft van reflecterende en/of opvallende details, waardoor je ook in het donker goed zichtbaar bent!

hardloopschoenenhardloopschoenen

Wat zijn de beste hardloopschoenen?

Zowel Saucony als Brooks hebben prachtige hardloopschoenen op de markt gebracht, waarbij gebruik gemaakt is van de beste technologieën en de meest comfortabele materialen. Ook in duurzaamheid en betrouwbaarheid scoren beide merken hoog!

De grootste voordelen van Saucony zijn dat de hardloopschoenen licht van gewicht en megacomfortabel zijn! Saucony is constant bezig met het verbeteren van hun hardloopschoenen, hiervoor maken ze altijd gebruik van de nieuwste technologieën. De schoenen van Saucony zien er wellicht wat eenvoudig uit, maar ze zijn opvallend goed in wat ze moeten doen!

De slogan van Brooks is “run happy” en dat is natuurlijk niet voor niets! Met de hardloopschoenen van Brooks ga je voor klasse, stabiliteit en vernieuwing. Door het DNA-dempingsysteem zijn de Brooks hardloopschoenen ook heel geschikt voor de wat zwaardere loper. De hardloopschoenen van Brooks zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, waardoor er altijd wel een paar te vinden is dat bij jouw hardloopoutfit past.