“Leren en impact maken, dat is waar het volgens ons om draait”

SENIOR BUYER

Vacature delen:

  • SENIOR BUYER
  • BUYING TEAM
  • FULLTIME (MIN. 32 UUR)

Bij Plutosport bieden we onze klanten de mooiste, meest comfortabele en trendgevoelige collecties, en dat tegen de beste prijs. De Senior Buyer zorgt ervoor dat onze dames- en kindercollecties aan die eisen - en meer - voldoen, en laat de categorieën flink groeien.

DE SENIOR BUYER

Onze dames- en kinderkledingcategorieën zijn zeer interessante segmenten. De categorieën zijn volop in beweging, trendgevoelig en heel belangrijk voor verdere groei van Plutosport. Als Senior Buyer sta je voor de mooie uitdaging om deze categorieën opnieuw en optimaal in te richten. Met een goed gevoel voor de laatste trends vind je producten en merken die interessant zijn om aan ons assortiment toe te voegen. Je benadert leveranciers proactief, en dankzij je heldere, effectieve communicatieve vaardigheden en de bekende gunfactor weet je goede relaties met ze op te bouwen - en te onderhouden. Aan de onderhandelingstafel komen je sterke onderhandelingsvaardigheden om de hoek kijken, waarmee je de meest gunstige inkoopvoorwaarden weet te bedingen. Je bent goed onderlegd in het differentiëren van inkoopmodellen en stuurt actief op replenishment. Tegelijkertijd ben je je heel goed bewust dat maximale marge anno nu niet langer zaligmakend is; klanten vinden gunstige retourvoorwaarden erg belangrijk, en ook voorraadswaps- en marketingbudgetten kunnen veel toegevoegde waarde leveren. Je hebt oog voor het hele plaatje en laat al deze zaken meewegen in je beslissingen.

Hoewel je primaire focus op de dames- en kidscategorie ligt, draag je ook bij aan andere categorieën. Bij de inkoop word je ondersteund door het stock management team, en voor de verwerking van de door jou geplaatste orders staat het purchase administration team klaar om je te helpen.

DE IDEALE KANDIDAAT

Je bent zowel op commercieel als communicatief ijzersterk. Je hebt je vizier altijd scherpgesteld op groei, maar weet dat er verschillende manieren - linksom of rechtsom - zijn om dat doel te realiseren. Resultaatgerichtheid is je handelsmerk, waarmee je (flinke) targets stuk voor stuk weet te realiseren. In deze rol heb je naast veel verantwoordelijk ook veel vrijheid. Voor advies of steun kun je altijd aankloppen bij Glen van Hemert, de Buying Director, aan wie je direct rapporteert. Je hebt meer dan drie jaar ervaring in een vergelijkbare rol, bent initiatiefrijk en werkt gestructureerd. Engelse taalvaardigheid is in deze rol een must.

Je gedijt goed in een ondernemende, informele scale-up waarin zowel het ambitieniveau als het tempo hoog ligt. Heb je een goed idee? Breng het ter sprake, onderbouw het met overtuigende, datagedreven argumenten en dan kun je het snel in de praktijk brengen. Bij Plutosport zijn lijnen écht kort: je zit altijd aan tafel bij de decision-makers, die stuk voor stuk van snel schakelen houden. Weten dat je écht impact kunt maken, is een van je belangrijkste drijfveren. En nieuwe dingen leren, want persoonlijke ontwikkeling is een groot goed waar we dagelijks mee bezig zijn.

IN HET KORT

Functienaam: Senior Buyer

Opleiding: HBO+

Ervaring: Minimaal 3 jaar in een vergelijkbare rol

 

WERKEN IN TEAM PLUTO

In overeenstemming met ervaring en zwaarte van de functie

30 Vakantiedagen

Pensioenbijdrage

Laptop & mobiele telefoon

Reiskostenvergoeding

20% Shopkorting

Geïnteresseerd?

MAIL JE MOTIVATIE NAAR WERKENBIJ@PLUTOSPORT.COM

VOEG JE CV TOE

STUUR JE MAIL NAAR ONS DOOR

NADAT WIJ DE MAIL BINNEN HEBBEN ONTVANG JE EEN BEVESTIGINGSMAIL