Waarom skisokken?

Hoewel het misschien niet het eerste is waar je aan denkt, zijn skisokken toch een heel belangrijk onderdeel van de wintersportoutfit! Desondanks kiezen veel wintersporters er tijdens hun eerste wintersportvakantie voor om normale sokken aan te doen tijdens een dagje skiën, maar dat blijkt vaak toch niet zo'n heel goed idee... Maar waarom eigenlijk niet?

 

Wat zijn skisokken?

Skisokken zijn een stuk langer dan gewone sokken, waardoor niet alleen je voeten, maar ook je schenen en kuiten goed beschermd zijn. Daarnaast zijn skisokken voorzien van extra verstevigde stukken op plaatsen waar veel druk op komt te staan tijdens het skiën, zoals de tenen, de hielen en de schenen. Op deze manier wordt schuren voorkomen en wordt een groot gedeelte van de druk opgevangen. Skisokken sluiten goed aan om de voeten en zorgen voor grip, waardoor je niet zult schuiven in de skischoenen. Het dragen van de juiste skisokken zorgt er tevens voor dat zweetvoeten verleden tijd zijn! Skisokken worden vaak namelijk gemaakt van (een combinatie met) polyamide of polypropyleen, waardoor de sokken over ademende eigenschappen beschikken!

Wat zijn de warmste skisokken?

Skisokken horen je voeten lekker warm te houden, maar het is minstens net zo belangrijk dat je bij deze sokken de juiste schoenen draagt! Negen van de tien keer zijn te grote, of juist te kleine schoenen de boosdoener van koude voeten. Je bloedsomloop wordt verstoord en je tenen kunnen gaan tintelen. Tintelende voeten kunnen ervoor zorgen dat je geen controle lijkt te hebben over je voeten, ook voor je eigen veiligheid is het dus verstandig om te kiezen voor goede skisokken én skischoenen.

Hoewel vroeger vaak gedacht werd dat dikke skisokken ook daadwerkelijk de warmste skisokken zouden zijn, is dat tegendeel inmiddels wel bewezen. De skisokken van tegenwoordig zijn namelijk gemaakt van de beste materialen en met de handigste technologieën, waardoor ze niet meer zo dik hoeven zijn om voldoende warmte en steun te bieden. Ben je op zoek naar de warmste skisokken? Kies dan voor skisokken van merinowol!

Wat zijn goede skisokken?

Wil je zeker weten dat je skisokken de maximale ondersteuning en warmte bieden? Dan kun je het beste kiezen voor anatomische skisokken! Anatomische skisokken kun je herkennen aan de L en de R op de sok, die natuurlijk vertellen welke sok je aan je linkervoet en welke sok je aan je rechtervoet moet dragen. Doordaat de sokken vaak een kleine maatrange hebben en er een aparte linker- en rechtersok is, kunnen de technieken en ondersteuningspads perfect op de voeten en onderbenen afgestemd worden!

Tip: Als je skischoenen gaat passen, is het handig om ook je skisokken aan te trekken! Zo weet je zeker dat je straks op de piste niet voor overwachte verrassingen komt te staan!