Snorkelen voor beginners

Snorkelen is niet alleen een hele leuke activiteit, maar het is ook nog eens heel eenvoudig te leren! Tijdens het snorkelen zwem je in het water met je gezicht naar beneden en op die manier kun je de mooie onderwaterwereld ontdekken. Voor veel mensen heeft snorkelen maar één nadeel en dat is dat de duikbril niet zo comfortabel is... Maar met de komst van het snorkelmasker is dat probleem verleden tijd!

Wat is een snorkelmasker?

Het snorkelmasker is een duikbril en snorkel in één, met een snorkelmasker is het nóg makkelijker om de allermooiste plekjes onder water te vinden! Het snorkelmasker is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde snorkelaars. Door gebruik te maken van een snorkelmasker hoef je niet de (geavanceerde) ademtechniek onder de knie te krijgen én kun je dus echt binnen no-time het water in!

Tip: Met flippers aan kun je je soepeler door het water bewegen, waardoor het zwemmen minder moeite kost en je de vissen minder snel wegjaagt.

Voordelen van een snorkelmaskers

Ten opzichte van een aparte duikbril en snorkel heeft het snorkelmasker vele voordelen! Het grootste voordeel is misschien wel dat je geen groot ademstuk in je mond hebt, waardoor je niet zo'n zere mond zult krijgen tijdens het snorkelen! Daarnaast is de kans dat er water in je mond of bij de ogen komt bijna nihil bij het gebruik van een snorkelmasker, terwijl die kans bij het gebruik van een duikbril en losse snorkel natuurlijk veel groter is.

Ook heb je met een snorkelmasker een veel breder zicht dan met een duikbril, dit komt doordat het snorkelmasker ook aan de zijkant van je gezicht voorzien is van glas! Je kunt dus niet alleen maar voor je uit kijken, maar ook links en rechts kun je alles in de gaten houden. Doordat het hele gezicht bedekt is, vinden veel mensen het ook veel minder eng om te snorkelen met een snorkelmasker! Daarnaast zit zo'n snorkelmasker stukken comfortabeler dan de traditionele duikbril, dit komt vooral doordat je het snorkelmasker met meerdere verstelbare bandjes precies op maat kunt maken!

Tip: Ga je snorkelen in koud water? Draag dan een wetsuit om je lichaam op de juiste temperatuur te houden.

Hoe werkt een snorkelmasker?

In het snorkelmasker is een aparte ruimte voor je neus en je mond, waardoor je wél vrij kunt ademen, maar de bril niet beslaat! Deze aparte ruimte voor de neus en de mond is aangesloten op twee buizen aan de zijkant van het masker, die uitkomen in één buis aan de bovenzijde van het masker. Ga je per ongeluk onder water met het ademstuk aan de bovenzijde? Geen probleem! Het ademstuk is namelijk voorzien van een waterstop, waardoor er geen water via het ademstuk naar binnen kan stromen. Ook de rest van het snorkelmasker is natuurlijk waterdicht, het snorkelmasker is namelijk rondom voorzien van een siliconen frame, waardoor het masker helemaal aansluit op het gezicht.

Tip: Het is belangrijk om het snorkelmasker in de juiste maat te bestellen! Een te groot masker zal het gezicht uiteraard niet goed genoeg afsluiten, waardoor er toch water naar binnen kan lopen.