Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Compressieshirt

Het compressieshirt is een shirt dat je direct op de huid draagt en dat ondersteuning biedt aan je spieren. Daar waar een thermoshirt als belangrijkste functie heeft de lichaamstemperatuur te reguleren, zorgt een compressieshirt voor ondersteuning van de spieren. Lees meer...

1-24 van 67

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

1-24 van 67

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Waarom een compressieshirt?

Compressieshirts zijn er met lange en korte mouwen, maar er zijn ook mouwloze shirts. Een compressieshirt moet aansluitend om je lichaam zitten. Het shirt verbetert de bloeddoorstroming, waardoor je meer energie overhoudt en langer kunt blijven sporten. Daarnaast vermindert het shirt spiervibraties en is er een lagere kans op verzuring. Het compressieshirt is bedoeld voor de buikspieren, de spieren aan de zijkanten van je bovenlichaam en je onderrug. Deze spieren kunnen sneller vermoeid raken en daarom kan ondersteuning door middel van een compressieshirt uitkomst bieden. De ondersteuning zorgt voor een betere ademhaling en kan zelfs een zijsteek voorkomen. Daarnaast is je houding beter door het dragen van een compressieshirt, doordat je rechterop gaat lopen.

Materiaal

Het compressieshirt moet gemaakt zijn van lichtgewicht materiaal dat ademt en dat transpiratievocht snel afvoert. Een aantal compressieshirts bevatten speciale meshgedeeltes, welke voor extra ventilatie zorgen. De meeste compressieshirts hebben vlakke naden, zodat de kans op irritatie heel klein is. Het compressieshirt is de eerste laag die je aantrekt. Daaroverheen trek je een hardloopshirt aan en daarover eventueel een hardloopjack. Belangrijk is dat alle lagen dezelfde ademende en vocht afdrijvende eigenschappen bevatten. Heeft één van de lagen deze eigenschappen niet, dan vervalt ook de functie van de andere lagen.

Technologieën

Bepaalde merken passen een speciale techniek toe in het compressieshirt. Zo past Nike de Nike Dri-Fit Technologie toe. Deze technologie zorgt ervoor dat je droog en comfortabel blijft aanvoelen tijdens het sporten. Under Armour past de HeatGear technologie toe. Deze technologie zorgt ervoor dat je koel, droog en comfortabel blijft aanvoelen. Adidas past de Adidas ClimaLite technologie toe. Deze technologie zorgt voor een snelle afvoer van het transpiratievocht en houdt je lichaam droog en koel.

Tips

Lees in het waslabel aan de binnenkant van het compressieshirt hoe het shirt gewassen moet worden om de functies te behouden.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice!