Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Thermokleding tijdens het hardlopen

Om tijdens het sporten op temperatuur te blijven is het verstandig thermokleding te dragen. Thermokleding houdt je warm of juist koud. Daarnaast ondersteunt het ook nog eens de spieren, wat jouw training bevordert. Er is een verschil in thermokleding voor zomer en winter. Lees meer...

1-24 van 63

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

1-24 van 63

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Een thermo voor elk seizoen

In de winter houdt thermokleding je warm en in de zomer zorgt het voor verkoeling. Niet alleen als het buiten koud is, maar ook zeker in de zomer kun je dus goed thermokleding dragen. Waar je in de winter het thermoshirt aantrekt om warm te blijven, doe je dit in de zomer om je lichaam fris te houden en het zweet snel af te voeren. Je draagt het thermoshirt onder je normale shirt. Doordat het shirt naadvrij is, kriebelt en irriteert het niet.

Thermokleding in de zomer

Thermokleding werkt het best als deze strak aansluit op het lichaam. Op deze manier kan het zweet goed worden afgevoerd en blijft het lichaam koel. Doordat de kleding strak tegen het lichaam wordt gedragen, worden de spieren ondersteund. Dit vermindert het trillen van de spieren waardoor vermoeidheid en verzuring tegen wordt gegaan en je langer kunt blijven lopen.

Thermokleding in de winter

Tijdens het sporten in de winter is het belangrijk het bovenlichaam warm te houden. Als het bovenlichaam warm is kan de rest van het lichaam ook gemakkelijker op temperatuur gehouden worden. Thermokleding die geschikt is voor in de winter is losser dan de kleding die in de zomer wordt gedragen. Doordat de kleding niet direct op de huid aansluit ontstaat er een isolerende luchtlaag tussen het lichaam en de thermo. Wanneer er over het thermoshirt een losser shirt wordt gedragen komt ook daar een isolerende luchtlaag tussen.

Winterthermo’s worden aangeraden te dragen tijdens het sporten wanneer de temperatuur onder de 10 graden Celsius komt. Er is keuze uit thermoshirts met lange-, korte- en zonder mouwen. Welke je draagt is afhankelijk van de temperatuur en uiteraard van wat jij lekker vindt zitten.

Technologieën

Thermokleding is speciaal ontwikkeld om comfortabel te kunnen sporten. De Coolmax Extreme Fresh FX technologie van Craft zorgt ervoor dat zweet geurloos kan worden afgevoerd, waardoor nare geuren worden tegengegaan. De thermokleding die terug te vinden is in onze hardloopshop is allemaal erg licht. Je hebt bijna niet door dat je deze draagt waardoor je er geen last van hebt tijdens het sporten.

Toch nog vragen over thermokleding? Vraag het gerust aan onze klantenservice.