Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Winter thermokleding

Ben je op zoek naar die extra laag kleding om jezelf warm te houden in de winter? Dan is speciale winter thermokleding wat voor jou. Lees meer...

1-24 van 28

Pagina:
  1. 1
  2. 2

1-24 van 28

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Wanneer draag ik de winter thermokleding?

Thermokleding is gemaakt om de lichaamstemperatuur te reguleren. Niet alleen tijdens rust, maar ook tijdens een intensieve training of wedstrijd. De winter thermokleding draag je, in tegenstelling tot de zomer thermokleding, niet strak op het lichaam. Wanneer er een kleine ruimte tussen de huid en de thermokleding is, vormt zich daar een isolerende luchtlaag tussen.

Waar is de thermokleding van gemaakt?

De thermokleding voor in de winter is meestal van een dubbel-laags textiel gemaakt. De materialen van de lagen kunnen verschillen. Ieder materiaal voor- en nadelen. Een stof die veel gebruikt wordt is merinowol, deze stof blijft zelfs een verwarmende werking houden wanneer deze nat is. Ook blijft deze stof lang fris ruiken. Een nadeel van deze stof is dat deze het zweet minder goed afvoert dan een thermo gemaakt van synthetisch materiaal. Deze materialen voeren het zweet goed af en blijven dus beter droog. Een thermo gemaakt van synthetisch materiaal is lichter, maar heeft als nadeel dat deze sneller gaat stinken.

Het beste van twee werelden

Er is ook thermokleding te verkrijgen die gemaakt is van een combinatie van deze stoffen, deze hebben dan goede eigenschappen van beide stoffen. De kleding blijft dus langer droog, frisser ruiken en houdt je goed warm.

Tip

Om een zo goed mogelijke isolatie te vormen is het van belang dat je een thermo draagt in de goede maat. Kijk voor aanschaf in de bijbehorende maattabel om te kijken welke maat jij nodig hebt.

Bekijk de wasvoorschriften in de kleding om te zien hoe de thermo gewassen moet worden om de goede vorm en functies te behouden.

Toch nog vragen over de winter thermokleding? Stel ze gerust aan onze klantenservice.