Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Zomer thermokleding

Wat vaak wordt gedacht is dat thermokleding alleen maar als dikke, warme onderkleding gedragen kan worden om het lichaam warm te houden. Niets is minder waar. Thermokleding is zeer geschikt om te dragen tijdens de warmere dagen. Waarom dat is? Lees meer...

1-24 van 36

Pagina:
  1. 1
  2. 2

1-24 van 36

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Waarom thermokleding in de zomer?

Tijdens het sporten gaat het lichaam transpireren. Zeker op een warme, zomerse dag kun je veel vocht verliezen. De eigenschap van de thermokleding is dat het juist het lichaam droog en op de juiste temperatuur houdt. Dus het is juist verkoelend in de zomer.

Direct op het lichaam gedragen

De thermokleding dient als eerste kledinglaag, strak om het lichaam gedragen te worden. De eerste kledinglaag neemt het transpiratievocht op om het zo snel mogelijk weer door te geven aan de tweede laag. Indien er maar één laag wordt gedragen, zorgt deze ervoor dat het transpiratievocht zo snel mogelijk verdampt. Het is van belang dat de thermokleding strak om het lichaam wordt gedragen. Is dit niet het geval, dan krijg je het juist alleen maar warmer doordat er een isolerende luchtlaag tussen de kleding en de huid kan ontstaan.

Sporten zonder thermokleding

Wanneer er op een warme dag gesport wordt zonder zomer thermokleding, zal het transpiratievocht de poriën blokkeren, waardoor de lichaamstemperatuur stijgt. Ook neemt standaard kleding het zweet op waardoor deze koud en nat gaat aanvoelen. Draag de juiste thermokleding en voorkom nare luchtjes tijdens het sporten.

Tip

Om ervoor te zorgen dat de thermokleding strak, maar niet knellend, zit is het belangrijk om voor de aanschaf eerst in de bijbehorende maattabel te kijken. Hier is te zien welke maat geschikt is, dit kan per merk verschillen.
Na het sporten moet de kleding gewassen worden om de vocht afvoerende eigenschappen zo goed mogelijk te behouden. Kijk daarvoor goed naar de wasvoorschriften in de kleding om fouten te voorkomen. Zo mag bijvoorbeeld niet alle kleding in de wasdroger, of te warm worden gewassen.

Toch nog vragen over de zomer thermokleding? Stel ze gerust aan onze klantenservice.