Hockey bidons

Tijdens het hockeyen verlies je veel vocht. Vocht verlaat je lichaam voornamelijk doordat je zweet, maar ook de lucht die je uitademt bevat vocht. Als je te veel vocht verliest kun je last krijgen van kramp of uitdroging. Het is daarom van belang dat je genoeg drinkt. Neem daarom altijd een bidon mee als je gaat hockeyen! Lees meer...

17 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

17 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Drinken tijdens het hockeyen

Water is op zuurstof na het belangrijkste element voor het menselijk lichaam. Water is een belangrijke factor als het gaat om de warmteregulatie van je lichaam. Door te zweten voert het lichaam afvalstoffen af. Vochttekort zorgt ervoor dat de spieren minder functioneren waardoor kramp kan ontstaan. Als het vocht niet op tijd wordt aangevuld, kun je uitdrogen. Te weinig vocht vermindert je prestatievermogen en schaadt je gezondheid. Daarom is het zo belangrijk om zowel voor, tijdens als na een hockeytraining of wedstrijd voldoende te drinken om het vochtverlies te compenseren.

Water versus sportdrank

Bij grote en langdurigere inspanning kan het gebruik van isotone sportdranken zinvol zijn. Isotone sportdranken bevorderen de opname van vocht, leveren energie en kunnen de verliezen aan mineralen helpen aanvullen. In alle andere gevallen volstaat water! Daarnaast zijn isotone dranken voorzien van een smaakje.

Bidon

Een bidon is handig om mee te nemen als je gaat hockeyen. Stop deze in je tas, zodat je hem altijd bij je hebt. De meeste bidons die gebruikt worden door hockeyers zijn bidons met een schroefdop met uittrekbare drinkopening. De inhoud kan per bidon verschillen. Er zijn ook speciale drinkflessenhouders. Deze zijn ideaal als er meerdere bidons meegenomen moeten worden, bijvoorbeeld voor een heel team.

Tip

Het drinken van kleine slokjes voorkomt klotsen in je buik.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.