Hockeysokken

Naast dat hockeysokken de outfit helemaal af maken, zorgen deze er ook voor dat de benen droog en comfortabel aan blijven voelen. Sokken zijn er in verschillende maten en prints, waardoor je voor bij elke outfit wel een geschikt paar kunt vinden. Niet alle sokken zijn geschikt om in te hockeyen. Lees meer...

Producten 1-24 van 47

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 47

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Verschillende soorten sokken

Tijdens een hockeywedstrijd is het verplicht om scheenbeschermers te dragen. Veel hockeyers ervaren het dragen van scheenbeschermers als oncomfortabel en irritant. Het dragen van de juiste sokken zorgt ervoor dat de scheenbeschermers op hun plek blijven en dat schuren wordt voorkomen, wat een groot deel van de irritaties wegneemt. Daarnaast zijn er de sokken die aan de onderkant voorzien zijn van een band die onder de voet doorloopt. Deze draag je onder de scheenbeschermer en deze zijn speciaal gemaakt om irritatie aan de huid te voorkomen.

Wat doen de sokken nog meer?

Goede sokken zorgen er voor dat transpiratievocht wordt afgevoerd zodat de benen droog blijven. Niet alle sokken zijn hier voor geschikt. Sokken die gemaakt zijn van 100% katoen hebben niet de eigenschap om het zweet af te voeren. Deze zullen het zweet opnemen maar vervolgens niet afgeven. De sokken gaan hierdoor nat en oncomfortabel aanvoelen.

Welk materiaal is wel geschikt?

Een sok die gemaakt is uit een synthetische stof is wel geschikt als zweetafvoerder. Deze stof neemt het zweet op en zorgt ervoor dat dit wordt afgegeven aan de buitenlucht. Een sok gemaakt van een synthetische stof gecombineerd met katoen is ook geschikt. Het is ook belangrijk dat er een elastische stof, bijvoorbeeld elastaan, aan de sokken is toegevoegd. Dit zorgt dat de sok rekbaar is waardoor deze gemakkelijk over de scheenbeschermers kan worden aangetrokken.

Extra bescherming

Goed passende sokken beschermen de voeten ook tegen blaarvoorming. Heb jij daar veel last van? Kies dan voor sokken met extra vulling en beschermingpads bij de hiel en de tenen. Deze eigenschappen voorkomen de vorming van blaren.

Toch nog vragen over de hockeysokken? Stel ze gerust aan onze klantenservice.