Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedenktijd  14 dagen bedenktijd Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting

Bidon

Tijdens het sporten verlies je veel vocht. Om optimaal te kunnen presteren is het belangrijk dat je dit verlies weer aanvult door goed te drinken. Vul je bidon, neem deze mee en zorg dat deze leeg is na het sporten. Een bidon is een handige, hygiënische accessoire om drinken in mee te nemen. Lees meer...

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

Drinken en sporten

Om te voorkomen dat je lichaamstemperatuur te veel stijgt tijdens het sporten, verdampt je lichaam vocht door te transpireren. Dit vochttekort moet aangevuld worden. Daarnaast versnelt je stofwisseling door het bewegen. De extra afvalstoffen die daardoor ontstaan verlaten je lichaam via urine. Hierdoor raak je veel vocht kwijt en om te zorgen dat het lichaam goed kan blijven functioneren moet je zorgen dat dit tekort wordt bijgevuld.

Een verstoorde vochtbalans kan krampen veroorzaken. Om kramp te voorkomen is het dus ook belangrijk om genoeg water te drinken.

Je bent te laat met drinken als je dorst krijgt. Ook als de kleur van je urine donker van kleur is, heb je te weinig gedronken. Voorkom deze scenario’s en drink voldoende. Hou er rekening mee dat je nieren ongeveer 0,7 tot 1 liter water per uur kunnen verwerken. Drink voor, tijdens en na je training of wedstrijd!

Water of sportdrank

Sport je niet langer dan een uur, dan is water de beste optie. Sport je erg intensief en langer dan een uur, dan raden wij je aan te kiezen voor een isotone sportdrank. Een isotone sportdrank bevordert de opname van vocht, levert energie en vult de verliezen aan mineralen (zoals natrium) aan.

Bidon

Een bidon is een handig hulpmiddel om ervoor te zorgen dat je genoeg drinkt. Neem een bidon mee de zaal in en je hoeft niet steeds naar de kraan om te drinken. Bidons zijn er in verschillende maten. Verder zijn er verschillen in de drinksystemen. De meeste bidons hebben een schroefdop met automatische drinkopening, die opent als je in de fles knijpt of een schroefdop met uittrekbare drinkopening. Er zijn bidons die voorzien zijn van een maatverdeling, waardoor je kunt zien hoeveel je gedronken hebt.

Kratten en drinkflessenhouders zorgen dat je meerdere flessen mee kunt nemen de zaal in. Deze zijn handig om hele teams van drinken te voorzien.

Tips

Neem kleine slokjes en geen grote teugen. Zo voorkom je klotsen in je buik.

Heb je vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.