Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedenktijd  14 dagen bedenktijd Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting

Indoorbal

Veel indoorsporten worden gespeeld met een bal. Al deze sporten hebben een eigen soort bal. Deze verschillen in maat, kleur en materialen. Voor elke sport gelden er andere regels als het gaat om de bal. Wij leggen je graag uit welke eisen je aan de ballen mag stellen. Lees meer...

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

Soorten ballen

Voor elke sport is er een andere bal nodig. Zo zijn er binnen de indoorsporten zaalvoetballen, basketballen, handballen en volleyballen. Elke sport heeft eigen regels met betrekking tot de bal. In sommige gevallen is het ook zo dat de ballen verschillende maten hebben, gebaseerd op de verschillende doelgroepen. Lees hier meer over de balregels per sport.

Zaalvoetballen

Een zaalvoetbal wordt ook wel een plofbal of futsal genoemd. Deze bal is iets kleiner en stuitert een stuk minder hoog dan een gewone voetbal. Een sportzaal heeft een hardere ondergrond dan een voetbalveld. De bal stuitert van zichzelf al beter in een zaal. Daarnaast is de afstand tussen de spelers kleiner in de zaal. Door de plofbal is zaalvoetbal meer gebaseerd op techniek en tactiek dan op snelheid en kracht. De structuur van de futsal is hetzelfde als van de gewone voetbal. De bal bestaat uit een binnenbal, binnenlaag en een buitenlaag. De balomtrek zit tussen de 62 en 64 cm, ook wel balnummer 4 genoemd.

Basketballen

Er zijn basketballen die specifiek geschikt zijn voor indoor of outdoor gebruik en er zijn ballen die zowel binnen als buiten gebruikt kunnen worden. In de productomschrijvingen kun je per product zien voor welk type basketbal je deze kunt gebruiken. Belangrijk is dat een basketbal goed stuitert en voldoende grip biedt. Basketballen zijn er in verschillende maten:
  • Maat 3: geschikt voor kinderen onder de 5 jaar
  • Maat 5: geschikt voor kinderen van 5 t/m 11 jaar
  • Maat 6: geschikt voor dames
  • Maat 7: geschikt voor heren

Handballen

Er zijn drie formaten handballen volgens de internationale regels:
  • IHF-grootte 1: omtrek 50-52cm, gewicht 290-330 gram, voor meisjes van 8 tot 14 jaar en voor jongens van 8 tot 12 jaar.
  • IHF-grootte 2: omtrek 54-56 cm, gewicht 325-375 gram, voor vrouwen en meisjes vanaf 14 jaar en voor jongens van 12 tot 16 jaar.
  • IHF-grootte 3: omtrek 58-60 cm, gewicht, 425-475 gram, voor mannen en voor jongens vanaf 16 jaar.

Er zijn ook nog handballen voor jongere kinderen. Voor deze ballen zijn er geen speciale regels. De ballen zijn lichter en kleiner dan de officiële ballen.

Volleyballen

De buitenkant van een volleybal bestaat uit soepel leer of synthetisch leer. De binnenbal moet gemaakt zijn van rubber of een vergelijkbaar materiaal. Er zijn twee maten volleyballen te onderscheiden. Maat 3 is geschikt voor de jeugdige volleybalspelers. Maat 5 is geschikt voor volwassenen en gevorderden.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice!