Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedenktijd  14 dagen bedenktijd Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting

Indoor sokken

Als je gaat sporten zijn goede schoenen van groot belang maar ook de sportsokken mogen niet worden vergeten. De juiste sportsokken bieden veel comfort en ondersteuning en zorgen dat blaarvorming wordt voorkomen. Lees meer...

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

Functies van de sportsok

Aangezien de voeten veel te verduren krijgen tijdens het sporten, is het belangrijk dat je de juiste sokken en schoenen draagt. Bescherming is dan ook de eerste functie van de sportsok. De juiste sok voorkomt blaren, irritaties, schaafwondjes en ruwe plekken.

Een tweede functie is dat sokken je warmte bieden. Via je voeten verlies je veel warmte. Krijg je koude voeten, dan raak je sneller vermoeid en is de kans op blessures groter. De hogere sportsokken houden ook je kuiten en schenen warm en zorgen voor ondersteuning en comfort.

Ten slotte zorgen sportsokken ervoor dat transpiratievocht wordt afgevoerd. Zo blijven de voeten comfortabel aanvoelen en worden daarnaast jeuk, voetschimmel en infecties voorkomen. Daarnaast worden je sokken nat als zweet niet goed wordt afgevoerd en dan krijg je koude voeten. De tweede functie, je voeten warm houden, gaat dan ook verloren.

Materiaal

Sportsokken worden gemaakt van materiaal dat ademt, ventileert en snel droogt. Puur katoen neemt vocht op en wordt bij transpireren nat en zwaar. Daarom worden vaak kunstvezels gebruikt of een combinatie van wol of katoen met een synthetische vezel. Deze eigenschappen komen alleen goed tot hun recht als ook de sportschoenen vocht afvoerende en ademende eigenschappen bevatten.

De meeste sportsokken zijn naadloos of voorzien van platte naden wat blaarvorming voorkomt. Sommige sportsokken zijn voorzien van speciaal gripmateriaal waardoor je nog betere grip hebt in je schoenen. Verder zijn veel sportsokken anatomisch gevormd. Op deze sportsokken staat aangegeven voor welke voet deze is.

Tips

Stop je sokken in een waszakje. Op die manier kan je geen sokken ‘kwijtraken’ in de wasmachine. Sokken moet goed passen. Te kleine sokken kunnen ingegroeide nagels veroorzaken en te grote sokken kunnen blaren veroorzaken.

Toch nog vragen over sportsokken? Stel ze gerust aan onze klantenservice.