Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedenktijd  14 dagen bedenktijd Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting

Indoor trainingspak

De kans op blessures is aanzienlijk kleiner wanneer je met warme spieren aan een wedstrijd of training begint. Door de spieren geleidelijk af te laten koelen verminder je spierpijn. In beide gevallen kan een trainingspak de uitkomst bieden. Waar je op moet letten bij het kiezen van een trainingspak? Lees meer...

2 Artikel(en)

2 Artikel(en)

Warme spieren

Spierpijn en spierscheuringen worden veroorzaakt door het onzorgvuldig omgaan met het lichaam. Door de spieren goed op te warmen voor een wedstrijd of training zijn deze soepeler en is de kans op spierscheuringen kleiner dan wanneer je met koude spieren aan een wedstrijd begint. Door een trainingspak te dragen tijdens de warming-up, geef je de spieren de kans snel op te warmen en warm te blijven. Ontdoe het lichaam daarom pas vlak voordat de training of wedstrijd van start gaat van het trainingspak.

Door de spieren na een wedstrijd of training warm te houden, geef je het lichaam de kans te beginnen met het herstel. Koelen de spieren te snel af, dan is spierpijn de volgende dag extra aanwezig. Trek direct na de training of wedstrijd een trainingspak aan, zodat de spieren geleidelijk af kunnen voeren.

Kenmerken

Een trainingspak bestaat uit een trainingsjas en een trainingsbroek. Over het algemeen hebben zowel het jasje als de broek een aantal zakken en elastische boorden. De meeste trainingsbroeken hebben ritsen aan de onderkant van de pijpen, zodat de broek gemakkelijk aan en uit te trekken is. De trainingspakken worden gemaakt van soepel materiaal dat comfortabel aanvoelt. Polyester is een veel gebruikt materiaal. Polyester voert transpiratievocht snel af en houdt het lichaam warm en droog.

Wasvoorschriften

Lees altijd het wasvoorschrift op het waslabel aan de binnenkant van het trainingspak. Door het pak op de juiste manier te wassen behoudt je de eigenschappen en de kwaliteit.

Tip

Een trainingspak zit ook heel comfortabel tijdens een avondje op de bank of een lange autorit.

Heb je vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice!