Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedenktijd  14 dagen bedenktijd Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting

Lifestyle zomerjassen

Ook in de zomer is het af en toe wel fijn om een jas aan te kunnen trekken, zonder dat je het meteen heel warm krijgt. Zomerjassen zijn er om te beschermen tegen wind (en soms regen), zonder dat deze echt veel warmte biedt. Wij vertellen je graag waar je op kunt letten bij de aanschaf van een zomerjas. Lees meer...

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

Kies je juiste zomerjas

In Nederland, waar niets wisselvalliger is dan het weer, is het geen overbodige luxe om een goed zomerjas in de kast te hebben hangen. Zomerjassen zijn veel dunner dan de echte winterjassen, maar beschermen je wel tegen de frissen wind. Daarnaast koelt het in de avonden meestal toch wel af, waardoor het fijn is om een jas aan te kunnen trekken.

Eigenschappen van een zomerjas

Katoen is een lichte, luchtige stof die vocht goed kan afvoeren en is daarnaast niet te warm. Katoen is dan ook zeer geschikt als materiaal voor een zomerjas. Ben je van plan de jas voornamelijk te dragen als het waait of regent, dan heb je liever een jas die van water- en windafstotend materiaal gemaakt. Is. Houd er rekening mee met welk doel je de zomerjas aanschaft.

Verder verschillen de jassen in het aantal zakken en de sluitingen. Kijk van tevoren naar het aantal zakken waarover de jas beschikt en of deze afgesloten kunnen worden. De zakken kunnen steekzakken zonder sluiting zijn, maar er zijn ook zakken die afgesloten kunnen worden door middel van een rits of (druk)knoop. Dit geldt ook voor de sluiting van de jas zelf. Houdt er rekening mee dat een jas die voorzien is van een knoopsluiting minder goed beschermt tegen regen en wind. Niet alle zomerjassen zijn voorzien van een capuchon.

Tip

Kijk voor de wasinstructies op het waslabel aan de binnenkant van de zomerjas.

Elke zomerjas op onze website heeft een uitgebreide productomschrijving. Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice!