Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Wandelpulli

Wandelen kan natuurlijk in alle weersomstandigheden. Als het wat kouder is, is het wel van belang dat jij je warm kleedt om je lichaam op temperatuur te kunnen houden. Waar je op moet letten bij het kiezen van je wandelpulli? Lees meer...

1-24 van 197

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

1-24 van 197

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Warm blijven

Als je het eenmaal koud hebt is het lastig weer op te warmen. Om dit te voorkomen is het belangrijk je goed te kleden. Tijdens het wandelen maar ook zeker in de pauze moet je zorgen dat het lichaam op temperatuur blijft. In een pauze koelt het lichaam snel af en worden spieren snel koud. Zorg er daarom voor dat je, als je even stil gaat zitten of staan, een extra laag aantrekt. De pulli is een lichtgewicht trui die gemakkelijk mee te nemen is in de rugzak. Door de isolerende werking van de pulli wordt warmte vastgehouden.

Materiaal

Het kunnen afvoeren van transpiratievocht is een vereiste eigenschap van een pullipulli en niet alle materialen kunnen deze bieden. Kies daarom van een pulli gemaakt van een kunstvezel, eventueel in combinatie met katoen. De kunstvezel voert vocht af en geeft deze door naar de (eventuele) volgende kledinglaag. Ook merinowol is een goede optie. Dit materiaal heeft een goede isolerende werking, kriebelt niet en heeft als voordeel dat het fris blijft ruiken. Ook na meerdere keren dragen.

Hoge kraag

Koude wind op de nek zorgt ervoor dat de nekspieren hard moeten werken om warm te blijven, maar bij koude omstandigheden lukt het de spieren niet de nek op te warmen. Dit zorgt voor verkramping van de spieren wat resulteert in een stijve, zere nek. Dit kan voorkomen worden door een pulli te dragen met een hoge kraag. Veel pulli’s met hoge kraag zijn voorzien een ritssluiting. Deze zijn zeker aan te raden, aangezien deze pulli gebruikt kan worden om de nek warm te houden waar nodig, maar ook opengeritst kan worden bij wat warmere omstandigheden.

Tip

Om ervoor te zorgen dat de pulli zijn eigenschappen behoudt is het belangrijk deze op de goede manier te wassen. Kijk hiervoor in de wasvoorschriften.

Toch nog vragen over de wandelpulli? Stel ze gerust aan onze klantenservice.