Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Hoge wandelschoenen

Houd jij van wandelingen op ruwe terreinen of bergachtig gebied? Dan zijn de hoge wandelschoenen een vereiste, deze bieden veel steun aan de enkels en zorgen dat jij zorgeloos kunt genieten van de wandeling. Lees meer...

1-24 van 81

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

1-24 van 81

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Waarom hoge wandelschoenen?

Wanneer het terrein verandert van vlak naar bergachtig en oneffen paden is het verstandig om wandelschoenen met een hogere schacht te dragen. Bij een oneffen pad kun je snel een misstap maken wat een enkelverzwikking kan veroorzaken. De hoge wandelschoenen geven meer ondersteuning aan de enkels zodat dit kan worden voorkomen.

Ook wanneer er met een zware tas gelopen wordt is het handig om hoge wandelschoenen te dragen. Met een zware tas op de rug is een stapfout snel gemaakt. Daarnaast zet het extra gewicht van de tas extra druk op de enkels en is extra steun vanuit de schoenen geen overbodige luxe.

Hoge versus lage wandelschoenen

Voor kortere wandelingen over vlakke paden is een lage wandelschoen voldoende. Wanneer je meer kilometers gaat lopen of de paden zijn niet vlak, raden wij je aan om hoge schoenen te dragen. Voor mensen met zwakke enkels is het ook bij kortere wandelingen aan te raden om hoge wandelschoenen te gebruiken.

In Nederland ontkomen we er niet aan dat paden wel eens nat zijn, of dat het begint te regen tijdens een wandeling. De hoge wandelschoenen bieden hier een betere bescherming tegen dan de lage wandelschoenen. Door de hoge schachten komt het regenwater minder snel in de schoenen. Zo blijven de voeten beter droog, wat voor meer loopcomfort zorgt.

Tip

Zorg dat wandelschoenen goed ingelopen zijn voordat je er lange wandelingen mee gaat maken. De schoenen moeten eerst goed naar je voet gaan staan en als dit nog niet het geval is, is de kans op blaren groter.

Toch nog vragen over de hoge wandelschoenen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.
Slippers & Sandalen