Hoge wandelschoenen

Producten 1-24 van 51

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 51

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarom hoge wandelschoenen kopen?

Wanneer het terrein verandert van vlak naar bergachtig en oneffen paden is het verstandig om wandelschoenen met een hogere schacht te dragen. Bij een oneffen pad kun je snel een misstap maken wat een enkelverzwikking kan veroorzaken. De hoge wandelschoenen geven meer ondersteuning aan de enkels zodat dit kan worden voorkomen.

Ook wanneer er met een zware tas gelopen wordt is het handig om hoge wandelschoenen te dragen. Met een zware tas op de rug is een stapfout snel gemaakt. Daarnaast zet het extra gewicht van de tas extra druk op de enkels en is extra steun vanuit de schoenen geen overbodige luxe.

De beste hoge wandelschoenen

Op Plutosport.nl vind je verschillende hoge wandelschoenen voor zowel dames als heren en ook hebben we een breed assortiment. De wandelschoenen van GriSport zijn bijvoorbeeld voorzien van Spo-Tex, Gritex of Sympatex membraan. Dit zorgt ervoor dat de schoenen waterdicht en ademend zijn tijdens de wandeling. De bekendste wandelschoen van LOWA is de RENEGADE, dit model bestaat al ruim 25 jaar en is enorm geliefd onder wandelaars.

Hoge wandelschoenen versus lage wandelschoenen

Voor kortere wandelingen over vlakke paden is een lage wandelschoen voldoende. Wanneer je meer kilometers gaat lopen of de paden zijn niet vlak, raden wij je aan om hoge schoenen te dragen. Voor mensen met zwakke enkels is het ook bij kortere wandelingen aan te raden om hoge wandelschoenen te gebruiken.

In Nederland ontkomen we er niet aan dat paden wel eens nat zijn, of dat het begint te regen tijdens een wandeling. De hoge wandelschoenen bieden hier een betere bescherming tegen dan de lage wandelschoenen. Door de hoge schachten komt het regenwater minder snel in de schoenen. Zo blijven de voeten beter droog, wat voor meer loopcomfort zorgt.

Categorieën wandelschoenen

Wandelschoenen zijn verkrijgbaar in verschillende categorieën, een categorie geeft aan in hoeverre een schoen geschikt is voor zwaardere wandeltochten.

  • Categorie A is de lichtste categorie, deze wandelschoenen zijn geschikt voor dagelijkse loopjes over vlakke terreinen.
  • Wandelschoenen uit categorie B hebben een stevigere zool dan de schoenen uit categorie A. De categorie B schoenen zijn dan ook meer geschikt voor tochten door heuvelachtige gebieden.
  • De wandelschoenen uit categorie C gaan nog een stapje verder, deze kun je zelfs dragen tijdens zware hikes met zware bepakking!

Tip

Zorg dat de hoge wandelschoenen goed ingelopen zijn voordat je er lange wandelingen mee gaat maken. De hoge wandelschoenen moeten eerst goed naar je voet gaan staan en als dit nog niet het geval is, is de kans op blaren groter.

Toch nog vragen over de hoge wandelschoenen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.