Daypacks <20 liter

Ga je een dagje op pad? Staat er een fijne wandeling op het programma? Of ga je op reis en wil je een handige rugzak meenemen voor de korte tripjes die je gaat maken? Een daypack maakt het meenemen van spullen net iets gemakkelijker en daarnaast zien de meeste daypacks er ook nog eens heel hip uit! Lees meer...

20 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

20 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat is een Daypack?

Een daypack is een rugtas die perfect is voor als je een dag op pad gaat. Daypacks heb je in verschillende formaten, variërend tussen de 10 en 35 liter. Afhankelijk van wat je wilt meenemen tijdens jouw wandeling kies je het juiste formaat. In principe kan in een Daypack van <20 liter genoeg eten, drinken en een regenjas.

Daypack versus backpack

Het grootste verschil tussen een daypack en een backpack is de grootte, een daypack is veel kleiner en hier kun je dus ook een stuk minder spullen in kwijt. Een backpack wordt vaak gebruikt als iemand voor langere tijd op reis gaat, wel neemt deze traveler vaak ook een daypack mee. Op reis worden namelijk vaak hikes en dagtripjes gemaakt, een dagrugzak (oftewel daypack) mag dan natuurlijk niet ontbreken!

Hoe groot moet een daypack zijn?

De grootte van rugzakken wordt vaak uitgedrukt in aantal liters. Een daypack van minder dan 20 liter valt onder de categorie “kleine daypacks”, er past wat eten en drinken in, maar dan is er niet zoveel ruimte meer over om ook nog een jasje of een trui mee te nemen. Deze kleine daypacks zijn bijvoorbeeld zeer geschikt voor kinderen of als je niet zoveel nodig hebt tijdens je tripje! Wil je meer spullen meenemen? Dan is het zeker aan te raden om een daypack van 21 tot 35 liter mee te nemen.

Tip

Ga je wandelen in een regenachtig gebied? Kies dan voor een waterdichte tas of koop een speciale regenhoes voor je tas, zo blijven je spullen droog!