Schaatskleding

Hoe kies je nou eigenlijk je kleding uit als je een schaatstocht gaat maken? Hiervoor is een handig, overzichtelijk systeem bedacht. Aan de hand van het 3-lagen systeem vertellen wij je uitgebreid hoe je de juiste kleding kiest voor een dag op het ijs. Lees meer...

Producten 1-24 van 175

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 175

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Schaatskleding

Schaatskleding moet soepel zijn en transpiratievocht goed kunnen afvoeren om te voorkomen dat de kleding nat wordt waardoor je het koud krijgt en onderkoelt kan raken. Ook moet de kleding niet te wijd zijn want dan gaat dit wapperen en dit zorgt voor extra weerstand tijdens het schaatsen. Zoals bij veel sporten raden wij je aan om je schaatskleding uit te kiezen aan de hand van het 3-lagen systeem. De eerste laag bestaat uit thermokleding, daaroverheen komt een isolerende laag en ten slotte draag je een winddichte buitenste laag. Dit systeem is er als basis. Als het extreem koud is of juist wat warmer, kun je altijd kiezen om een extra laag toe te voegen of een laag weg te laten.

De eerste laag

De eerste kledinglaag is de basislaag. Deze laag moet goed aansluiten om het lichaam. Zo kan deze het lichaam goed warm houden en transpiratievocht afvoeren naar de volgende laag. Thermokleding is geschikt als eerste laag.

De tweede laag

De volgende laag zorgt dat warmte goed wordt vastgehouden. Ook deze laag moet transpiratievocht af kunnen voeren naar de volgende laag. De tweede laag bestaat uit een iets losser zittende kleding, zodat er een isolerende luchtlaag kan ontstaan tussen de lagen. Als tweede laag kun je een sportshirt, skipulli, fleece of sweater dragen.

De derde laag

De derde en laatste kledinglaag is de buitenste laag. Deze laag is winddicht, zodat koude wind buiten wordt gehouden. Draag als laatste laag een windstopper, dit is een jasje dat de wind tegenhoudt en eventuele kleine neerslag ook niet naar binnen laat. Deze laag moet zweet wel af kunnen voeren naar de buitenlucht. Ook al waait het niet of nauwelijks, raden wij toch aan deze laag te dragen. Doordat je tijdens een schaatstocht snelheid maakt, vang je meer wind dan je denkt. Dit kan het lichaam flink afkoelen.

Tip

Voor zowel de tweede als de derde laag kun je kiezen voor een kledingstuk die voorzien is van een rits. Mocht je het warm krijgen, kun je de deze rits open zetten ter verkoeling.

Toch nog vragen over schaatskleding? Vraag deze gerust aan onze klantenservice.