Skateboards

Skateboarden is bedacht door surfers, zij waren teleurgesteld als er geen hoge golven waren en zij dus niet konden surfen. Met een skateboard konden zij toch lekker “surfen”, maar dan over de straat! Het skateboard is speciaal ontworpen om mee te stunten en is dus minder geschikt om langere afstanden mee af te leggen.

Lees meer…

Producten 1-24 van 26

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 26

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Welk skateboard past bij mij?

Op Plutosport.nl vind je verschillende kleurrijke skateboards, maar dit is natuurlijk niet het belangrijkste! Aan de hand van jouw ervaring kies je namelijk het juiste skateboard. Bij het kiezen van een skateboard is jouw schoenmaat ook belangrijk, dit heeft namelijk te maken met de breedte van het board. Je wilt je makkelijk kunnen manoeuvreren zodat je comfortabel kunt skateboarden. Ook speelt je lichaamslengte mee, aan de hand van jouw lengte wordt namelijk de lengte van het deck bepaalt. De lengte van het deck (bovenkant skateboard) wordt uitgedrukt in inch:

Lichaamslengte: Decklengte:
< 100cm <28"
100 - 125cm 28"-30.5"
125 - 140cm 29"- 31
140 - 175cm 30.5" -32"
175 - 190cm 31" - 32.25"
> 190cm > 32"

Skateboard wielen

Een skateboard heeft kleine en harde wielen, hierdoor sta je laag bij de grond en kom je na een truc in de lucht weer stabiel neer met het skateboard. Skateboard wielen verschillen in afmetingen en hardheid en de meeste wielen zijn gemaakt van polyurethaan, waarmee je optimaal grip hebt. Bij het kopen van skateboard wielen is het goed om te kijken naar de grootte en hardheid. De hardheid is bij veel skateboards vaak rond de 99A, je kan dan lekker sliden. Wil je liever wat meer cruisen met je skateboard? Kies dan voor een zachter wiel tussen de 95-98A. De grootte van de wielen heeft invloed op je snelheid, hoe groter de wielen hoe sneller je gaat. Als het bij jou niet draait om snelheid, kies dan voor kleinere wielen waarmee je ook gemakkelijk kunt manoeuvreren.

Skateboard versus longboards

Een skateboard is gemaakt om trucs mee te doen, je kunt er bijvoorbeeld mee naar het skatepark, maar je kunt natuurlijk ook gewoon op straat skaten! Het grote verschil tussen een skateboard en longboard is dat een skateboard niet geschikt is om lange afstanden mee af te leggen. Ook reageren de harde wielen op iedere oneffenheid en zijn de trucks (die aan de onderkant van het board vastzitten aan de wielen) te stijf, waardoor je niet zo makkelijk kunt sturen met het skateboard.