Skateboards

Skateboarden is bedacht door surfers, zij waren teleurgesteld als er geen hoge golven waren en zij dus niet konden surfen. Met een skateboard konden zij toch lekker “surfen”, maar dan over de straat! Het skateboard is speciaal ontworpen om mee te stunten en is dus minder geschikt om langere afstanden mee af te leggen. Lees meer...

Producten 1-24 van 44

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 44

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Deck, trucks en wielen

Een skateboard is gemaakt om trucs mee te doen, je kunt er bijvoorbeeld mee naar het skatepark, maar je kunt natuurlijk ook gewoon op straat skaten! Een skateboard heeft kleine en harde wielen, hierdoor sta je laag bij de grond en kom je na een truc in de lucht weer stabiel neer met het skateboard. Het deck heeft zowel aan de voorkant als aan de achterkant een verhoging, hierdoor kun je het skateboard gemakkelijk opwippen en hierdoor is het board natuurlijk zeer geschikt om mee te stunten!

In tegenstelling tot longboards en cruisers is het skateboard niet geschikt om lange afstanden af te leggen. De harde wielen reageren op iedere oneffenheid en de trucks zijn te stijf, waardoor je niet zo makkelijk kunt sturen met het skateboard.