Junior veldvoetballen

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Maat en gewicht

Vrijwel alle veldvoetballen hebben maat 5, behalve de voetbal voor de allerkleinsten, deze heeft maat 4. Vooral voor kinderen is het heel belangrijk om een juiste bal te hebben met een gewicht dat past bij de leeftijdscategorie. Kinderen tot 10 jaar dienen te voetballen met een bal in maat 4 met een gewicht van ongeveer 290 gram. Kinderen van 10 tot 15 jaar spelen met een bal in maat 5 met een gewicht tussen 320 en 370 gram. De oudste categorie, kinderen van 15 tot 18 jaar, spelen eveneens met een bal in maat 5, het gewicht ligt dan tussen 370 en 450 gram.

Polyurethaan of PVC?

De buitenkant van de meeste veldvoetballen worden gemaakt van PVC of polyurethaan. Het grootste verschil tussen deze twee materialen is dat polyurethaan zeer slijtvast en duurzaam is, terwijl een bal van PVC een stukje sneller zal slijten. Met een voetbal van polyurethaan kun je onder alle weersomstandigheden blijven voetballen, zelfs als er sneeuw ligt of het heel hard regent! Het kwaliteitsniveau van de bal van PVC kan afnemen bij zeer koude temperaturen, mede daardoor wordt een bal van PVC vaak alleen gebruikt tijdens de training. Doorgaans wordt er voor officiële competitiewedstrijden een bal van polyurethaan gebruikt.

Tip

In de productomschrijving van de bal staat beschreven welke maat en welk gewicht de voetbal heeft, zo kun je altijd een geschikte bal uitkiezen!