Senior veldvoetballen

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Materiaal

Een veldvoetbal wordt vaak gemaakt van polyurethaan of van PVC. Een bal van polyurethaan wordt vrijwel altijd gebruikt als officiële wedstrijdbal, dit komt door zijn duurzaamheid en slijtvastheid. De bal van polyurethaan blijft goed bespeelbaar onder alle weersomstandigheden. De bal van PVC kan daarentegen een stuk minder goed tegen extreme temperaturen en weersomstandigheden, dit is dan ook meteen de reden dat deze niet voor wedstrijden, maar voor trainingen wordt gebruikt.

Maat en gewicht

Een veldvoetbal heeft bij de senioren altijd maat 5, dit houdt in dat de bal een diameter heeft van ongeveer 23cm en een omtrek van ongeveer 58 tot 60cm. Het gewicht van de voetbal ligt rond de 450 gram.

Kwaliteitsniveau

Het kwaliteitsniveau van de veldvoetbal kan worden aangeduid met een keurmerk. De keurmerken FIFA Quality PRO, FIFA Quality en International Match Standard (IMS) geven hun stempel aan door hen goedgekeurde ballen. De ballen worden tijdens een dergelijke keuring onder andere getest op gewicht, omtrek en de vormverandering bij verschillende weersomstandigheden.

Tip

Ook tijdens de zomerstop hoef je niet stil te zitten! Er bestaan namelijk ook ballen die speciaal ontworpen zijn voor een partijtje beach soccer! Deze speciale beach soccer bal heeft een zachte buitenzijde en is waterafstotend.