Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Voetbal compressieshorts

Een compressieshort is een strakke en elastische short en wordt vaak gedragen om lies- en hamstringblessures te voorkomen, tevens kan de compressieshort ook gedragen worden om het herstel van een dergelijke blessure te voorspoedigen. Lees meer...

1-24 van 46

Pagina:
  1. 1
  2. 2

1-24 van 46

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Functionaliteit

Een compressieshort bevordert de bloedcirculatie in het onderlichaam, hierdoor bereikt het bloed de spieren sneller en treedt er minder snel verzuring op in de spieren. Ook heeft dit invloed op het uithoudingsvermogen, je zult merken dat je het sporten langer volhoudt.

Een compressieshort zit zeer strak om het onderlichaam, hierdoor worden de spiervibraties in deze lichaamsdelen sterk verminderd. De aanslag op de spieren wordt hierdoor minder, waardoor de kans op overbelasting en andere blessures ook verkleind wordt.

Compressieshorts hebben geen naden of hele platte naden. Omdat de short heel dicht op het lichaam gedragen wordt, zouden naden en andere randjes kunnen gaan irriteren op de huid. De naadloze short voorkomt dit!

Mannen en vrouwen

Qua lichaamsvormen verschillen dames en heren nogal van elkaar, daarom zijn er speciale dames compressieshorts en heren compressieshorts. Doorgaans zijn de compressieshorts voor dames een stukje korter dan de compressieshorts voor heren.

Sneller herstellen

De compressieshort verkleint de kans op blessures, maar ook als je wél al een blessure hebt kan de compressieshort voor verlichting zorgen! Doordat de compressieshort de bloeddoorstroming verbetert en de spieren optimaal ondersteunt, wordt het herstel bevorderd!

Tip

Een compressieshort bevordert de bloeddoorstroming en zorgt ervoor dat afvalstoffen snel worden afgevoerd uit de spieren. Een compressieshort kan dus een goede oplossing zijn voor een lange vliegreis, zo kun je fit en opgewekt het vliegtuig verlaten!