Trainingsbroeken
Ben je op zoek naar een voetbalbroek, maar weet je niet goed waar je rekening mee moet houden? Dat leggen wij graag aan je uit. Zo vertellen we alles over welke stof en welke technologieën er allemaal zijn.
Lees meer...Wanneer gebruik je een trainingsbroek?
Een voetbalbroek, ook wel trainingsbroek genoemd, wordt vaak gedragen voor en na het voetballen. Wanneer het te koud is om in een korte broek te voetballen kan er natuurlijk ook gewoon in de voetbalbroek worden gevoetbald. Veel sporters doen de warming-up in een lange broek, waardoor de spieren sneller warm worden. De broek zorgt er tevens voor dat de spieren warm blijven tot de wedstrijd, waardoor de kans op blessures wordt verkleind. Na een training of wedstrijd is het ook verstandig een lange broek te dragen. Deze zorgt dat de spieren niet te snel afkoelen waardoor je minder spierpijn hebt.Een goede voetbalbroek is van een goed materiaal gemaakt waardoor de broek goed ademt. Voetbalbroeken zijn dragen zeer comfortabeler. Hierdoor worden deze ook veel gedragen in de vrije tijd.
Ga blessures tegen met een trainingsbroek
Het is belangrijk om te zorgen dat de spieren warm zijn voordat er gesport gaat worden. Het dragen van een voetbalbroek draagt hier aan bij. Wanneer je spieren warm zijn, zijn deze soepeler en dit verkleint de kans op blessures. Ook na het sporten is het belangrijk om de spieren geleidelijk af te laten koelen. De meeste broeken zijn voorzien van ritsen aan de onderkant van de broekspijpen, dit zorgt ervoor dat de broek gemakkelijk over de schoenen is aan te trekken.Als het koud is, is het verstandig om in een lange broek te sporten. Door de kou neemt de doorbloeding in de ontblote onderbenen af. De spieren krijgen in dit geval minder voedingsstoffen en afvalstoffen worden niet goed afgevoerd. Dit zorgt ervoor dat de spieren sneller verzuren en langer nodig hebben om goed te herstellen. Wij raden aan om een lange broek te dragen wanneer het 10 graden Celcius of kouder is.
Trainingsbroeken van het juiste materiaal
Tijdens het voetballen gaat het lichaam transpireren, dit transpiratievocht moet worden afgevoerd. Een goede broek neemt het vocht niet alleen op, maar zorgt er ook voor dat de stof droog blijft aanvoelen. Kies daarom niet voor een broek die gemaakt is van 100% katoen. Deze broek neemt het vocht wel op, maar voert het niet af. Daardoor wordt de broek nat en gaat deze koud en zwaar aanvoelen. Een combinatie van katoen en een synthetische stof is wel een goede optie. Nike heeft een slimme technologie die ervoor zorgt dat de broek droog en comfortabel aan blijft voelen, dit heet de Nike Dri-Fit technologie. Er zijn meer merken met een eigen technologie, die dezelfde werking heeft als de technologie van Nike. Een voorbeeld hiervan is de ClimaLite technologie van Adidas. Kleding moet lekker zitten, zeker wanneer er in de kleding gesport wordt. Een broek moet tijdens het sporten veel bewegingsvrijheid bieden. Als deze knelt, belemmert dit de bloedsomloop wat voor schaafwonden kan zorgen. Kijk daarom voordat je bestelt in de bijbehorende maattabellen, zodat je een broek kiest in jouw maat.Tip
De voetbalbroek kan gewoon in de was, maar gebruik daarbij geen wasverzachter. Dit beschadigt de technische weefsels, waardoor de ademende functie vermindert. Doe de broek ook niet in de wasdroger maar laat deze op natuurlijke wijze drogen. Zo gaat de broek zo lang mogelijk mee.Toch nog vragen over de voetbalbroek? Stel ze gerust aan onze Klantenservice.