Badslippers voor voetbal

Na een training of voetbalwedstrijd is het tijd om onder de douche te stappen. Dit is wel zo hygiënisch, maar wanneer je dit doet zonder slippers, werkt dit averechts. Zonder slippers is de kans op het krijgen van voetschimmels groot.

Lees meer...

Producten 1-24 van 31

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 31

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat gebeurt er zonder slippers?

In doucheruimtes zijn veel schimmels wat niet persé schadelijk is voor de voeten. Een gezonde huid heeft een droge, harde bovenlaag die beschermt tegen deze schimmels. Tijdens een wedstrijd of training produceer je zweet, ook bij de voeten. Dit zorgt ervoor dat de huid zachter wordt waardoor de beschermende functie van de bovenlaag van de huid vermindert. Hierdoor kunnen de aanwezige schimmels die in de doucheruimte aanwezig zijn dus wél binnendringen. Die schimmels zijn heel klein en groeien in de huid, veelal tussen de tenen, en veroorzaken daar blaasjes, velletjes of kloofjes. Dit leidt tot jeuk of zelfs pijn. Om dit te voorkomen raden wij je aan om slippers te dragen tijdens het douchen.

Het kan ook gebeuren dat de schimmels in en rondom de teennagels groeien. Als dit gebeurt wordt de nagel dik, geel en bros. Dit is gemakkelijk te voorkomen door slippers te dragen. Daarnaast zorgen slippers voor meer grip, waardoor de kans dat je uitglijdt kleiner is.

Is het gevaarlijk?

Nee, voor de meeste mensen zijn schimmels niet echt gevaarlijk, al zijn jeuk en pijn wel vervelend. Ook zien de voeten er een stuk minder mooi en fris uit. Bij sommige mensen kunnen schimmels echter wel kwaad, bijvoorbeeld mensen met suikerziekte. Deze ziekte zorgt ervoor dat het lichaam minder goed tegen schimmels kan. Schimmels kunnen bij deze mensen dieper doordringen in de huid en infecties veroorzaken.

Tips

Schimmels ontstaan ook als je met vochtige voeten jouw schoenen aantrekt. Zorg daarom dat je na het douchen de voeten goed afdroogt, zeker tussen de tenen.

Toch nog vragen over onze slippers? Vraag het gerust aan onze klantenservice.