Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Bootschoenen

Bootschoenen zijn leren schoenen die oorspronkelijk gemaakt zijn om op een boot te dragen. Tegenwoordig zijn het trendy schoenen die ook in het modebeeld niet meer weg te denken zijn. Of je nu met de boot gaat varen of lekker op een terrasje in de stad zit, met bootschoenen loop jij er trendy bij! Lees meer...

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

De originele bootschoenen

Een bootschoen is een lichte en flexibele veterschoen die goed tegen water bestand is en die goede grip geeft op het dek van een boot. De uitvinder van de bootschoen is Paul Sperry. Sperry ontwikkelde de bootschoen om te dragen op de boot. Tegenwoordig zijn de bootschoenen een echt mode item en draagt iedereen ze.

Kenmerkend voor de originele bootschoenen zijn de witte zool en de veters aan de zijkanten. Deze veters aan de zijkanten hebben een functie en dat is dat ze verbonden zijn met de veters. Door de veters aan te trekken zorg je voor meer grip van de schoen om je voet. Verder hebben de originele bootschoenen een dikke rand op de voorkant van de schoen. Door deze stevige verbindingen is de bootschoen waterdicht.

In eerste instantie werden de bootschoenen van leer gemaakt, maar in der loop der jaren zijn er ook bootschoenen van canvas op de markt gebracht. Bootschoenen zijn er tegenwoordig in allerlei modellen en kleuren. Ook zijn er nu bootschoenen zonder veters. De schoenen zijn eindeloos te combineren.

Soorten bootschoenen

Naast de originele bootschoenen zijn er ook nog andere modellen bootschoenen. Te denken valt aan laarzen. Belangrijk is dat de laarzen goede grip bieden en waterdicht zijn. Sommige laarzen hebben extra versteviging bij de neus en bij de hiel.

Tip

Bootschoenen lopen niet uit, hou daar rekening mee. Als een schoen van leer is gemaakt dan wordt het bovenleer tijdens het gebruik wel soepeler waardoor het zich aanpast aan het model van je voeten. Maar groter wordt een schoen nooit.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.
Slippers & Sandalen