Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Flippers

Ben jij een fanatieke duiker of ga je graag snorkelen om de onderwaterwereld te bewonderen? Een paar flippers aan je voeten mogen dan niet ontbreken. Er zijn verschillende soorten flippers. We geven je graag informatie en tips waar jij op moet letten bij de aanschaf van flippers. Lees meer...

11 Artikel(en)

11 Artikel(en)

Soorten flippers

Met een paar flippers aan beweeg je nog makkelijker door het water. Er zijn flippers met een open hiel en flippers met een dichte hiel. Daarnaast is er nog verschil in flippers om mee te snorkelen en om mee te duiken.

Dichte hiel

De flippers met een dichte hiel zijn lichter en flexibeler dan de flippers met open hiel en zijn vooral geschikt voor snorkelen en duiken in warm water. Je kan met blote voeten in de flippers of met een speciale sok. Sokken helpen om het ongemak van langdurig gebruik te verminderen.

Flippers met een dichte hiel moeten de voet goed omsluiten. De flipper mag niet te strak zitten, anders krijg je kramp en worden de voeten afgekneld. Bij het passen van de flipper kun je met je voeten zwembewegingen maken, om te kijken of de flippers bij het maken van die bewegingen goed blijven zitten. De flipper mag ook niet te los zitten om uitschieten van de vin te voorkomen. Daarnaast kan je met een te losse flipper geforceerd gaan zwemmen en dit kan blessures veroorzaken.

Open hiel

De flippers met open hiel worden vooral gebruikt voor het duiken in kouder water. Deze flippers hebben een zwaardere vin. Flippers met een open hiel worden voornamelijk gebruikt in combinatie met een duiklaars of duikschoen. Deze duiklaarzen of duikschoenen beschermen de voeten tegen beschadiging en bieden vooral in de koudere wateren isolatie om warmteverlies tegen te gaan. Pas de flippers met een open hiel met je duiklaars of duikschoen aan.

Snorkelen en duiken

Er valt nog een onderscheid te maken tussen recreatie snorkel vinnen en vinnen die geschikt zijn om mee te duiken. Recreatie snorkel vinnen zijn geschikt om te snorkelen aan de oppervlakte. Naar verhouding kost het minder energie om door het water te bewegen. De vinnen die geschikt zijn om mee te duiken dienen de hoeveelheid aan apparatuur en eventuele stroming aan te kunnen. Deze vinnen hebben over het algemeen een stijver en groter blad om meer energie te kunnen leveren.

Tip

Als je flippers draagt, laag je dan achterover in het water vallen. Doordat de flippers veel langer zijn dan je voeten, kun je blijven haken als je voorover probeert te springen.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.